Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση των μελών του προεδρείου του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού

(Σχετικά με την, από 17-02-2022, ανακοίνωση των εκλεγμένων με το συνδυασμό «Συνεργασία Ανατροπής» με τίτλο: «Με το ταμείο του συλλόγου καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα!!!»)

Ανακοίνωση των μελών του προεδρείου του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού

(Σχετικά με την, από 17-02-2022, ανακοίνωση των εκλεγμένων με το συνδυασμό «Συνεργασία Ανατροπής» με τίτλο: «Με το ταμείο του συλλόγου καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα!!!»)

Αθήνα, 24.02.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι, εκλεγμένοι συνάδελφοι με το συνδυασμό της Συνεργασία Ανατροπής, στην ανακοίνωσή τους αναφερόμενοι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά  στις 09-02-2022, προχώρησαν σε μια σειρά ανυπόστατων, ψευδών και συκοφαντικών  χαρακτηρισμών που δεν τιμούν ούτε τους ίδιους ούτε και το Σύλλογό μας.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

 1. Ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ για την έξοδο της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο.
 2. Απόφαση συνδικαλιστικής και οικονομικής στήριξης μελών και στελεχών του Συλλόγου μας επί της ποινικής δίωξης λόγω της δράσης τους, υπέρ των συλλογικών συμφερόντων.
 3. Εξώδικη διαμαρτυρία για τα αιτήματα του Συλλόγου μας.
 4. Συμμετοχή του Συλλόγου μας σε κάλεσμα κινητοποίησης ενάντια στα πρόστιμα, στους διαχωρισμούς και στα κατασταλτικά μέτρα με αφορμή τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
 5. Ενίσχυση των υγειονομικών σε αναστολή.

Άλλα θέματα -Κτιριακό

Όσον αφορά το 2ο θέμα:
Ξεχνούν οι εκλεγμένοι  συνάδελφοι της Συνεργασίας Ανατροπής ότι:

 1. Ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού είναι μέλος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και συνεισφέρει κάθε μήνα τη συνδρομή του στο ταμείο της ΟΜΕ. Ως εκ τούτου, έχει κάθε έννομο συμφέρον και οφείλει να ελέγχει τη σκοπιμότητα και τη νομιμότητα των οικονομικών κινήσεων της ΟΜΕ και να απαιτεί τη χρηστή της διοίκηση.
 2. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εκλέχτηκαν στο ΔΣ του συλλόγου ως μέλη του συνδυασμού «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και ο Γενικός Γραμματέας με το συνδυασμό «ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ» που ευρύτερα αντιπροσωπεύουν  τις παρατάξεις  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και  «ΣΕΚΕΣ».
 3.  Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος είναι επί πολλές θητείες μέλη του ΔΣ του Επιστημονικού, αντιπρόσωποί του στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και έχουν συμβάλλει κατά πολύ,  με εντιμότητα και απόλυτη διαφάνεια, στην οικονομική υγεία του Συλλόγου και στη χρηστή και συνετή διαχείρισή του. Αποτέλεσμα αυτής της χρηστής διαχείρισης είναι η οικονομική δυνατότητα του Συλλόγου η οποία διαχρονικά του επιτρέπει να υποστηρίζει οικονομικά τις διεκδικήσεις για σοβαρά θέματα, όπως για την προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ μέσω ΣΔΙΤ. Να σημειωθεί ότι ο Επιστημονικός Σύλλογος  είναι ο μοναδικός Σύλλογος που καλύπτει τα δικαστικά έξοδα των μελών του στις μαζικές δικαστικές του διεκδικήσεις όπως στην πρόσφατη δικαστική διεκδίκηση του χρονοεπιδόματος.
 4. Η δράση μας, ως εκλεγμένων μελών του Συλλόγου, καθώς και οι ενέργειες ενημέρωσης των μελών για την οικονομική κατάσταση της ΟΜΕ και την «Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ», αποτέλεσαν το λόγο της έγκλισής μας και όχι ποινικής δίωξης όπως λανθασμένα αναφέρθηκε.

Είναι προφανές ότι, στο πλαίσιο της υγιούς συνδικαλιστικής δράσης, ο Σύλλογος οφείλει να προστατεύει το δικαίωμα των μελών του στην ενημέρωση τόσο επί των τεκταινόμενων στον Σύλλογο όσο και στην ΟΜΕ.

Όσον αφορά τα θέματα 4ο και 5ο:
Καλούμε τους εκλεγμένους  συναδέλφους της Συνεργασίας Ανατροπής να αναφέρουν σε ποια δημόσια τοποθέτηση ή ανακοίνωση  του Συλλόγου συγκεκριμένα «αμφισβητούνται τα επιστημονικά δεδομένα», όπως ισχυρίζονται.
Επιπλέον να μας πουν  τι το αντιεπιστημονικό έχει η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά. Υποτίθεται ότι ήταν υγειονομικά τα κριτήρια που ετέθησαν σε αναστολή οι 7.000 υγειονομικοί.  Αν ισχύει αυτό, συνάδελφοι απαντήστε μας:

 • Τους προτάθηκε να πάνε σε back office εργασίες και είπαν όχι;
 •  Τους προτάθηκε να πάνε σε άλλους χώρους εργασίας, μέχρι να λήξει η πανδημία και είπαν όχι;

Αντιθέτως, επιβλήθηκε η πιο σκληρή παγκοσμίως γραμμή της αναστολής χωρίς μισθό, χωρίς ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα, χωρίς δικαίωμα άλλης εργασίας για το επιστημονικό υγειονομικό προσωπικό του οποίου η αρχική συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν καθοριστική και αναγνωρίστηκε από το σύνολο του ελληνικού λαού.
Είναι δυνατόν να θεωρούν οι συνάδελφοι της Συνεργασίας Ανατροπής αντιεπιστημονική την υποστήριξή τους από την πλευρά του συλλόγου μας; Αν το θέμα της αναστολής εφαρμοσθεί ευρύτερα άρακαι στην Εταιρεία θα αποδεχτούμε αναστολές και απολύσεις;
Καλούμε, λοιπόν, τους εκλεγμένους  συναδέλφους της Συνεργασίας Ανατροπής να ξανασκεφτούν με νηφαλιότητα όσα έγραψαν στην ανακοίνωσή τους, να επανατοποθετηθούν και να ανακαλέσουν δημόσια:

 • Την αναφορά τους ότι πρόκειται για «προσωπικά μας έξοδα και δράση».

Ούτε προσωπικά έξοδα έγιναν όπως τελείως ανυπόστατα γράφτηκε, παρά μόνο απαιτήθηκε διαφάνεια στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής μας δραστηριότητας και της ενημέρωσης των εργαζομένων σχετικά με την οικονομική διαχείριση της ΟΜΕ

 • Τη συκοφαντική τους αναφορά ότι έχει ασκηθεί εναντίον μας ποινική δίωξη.

Αυτό που έχει συμβεί, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι εκλεγμένοι με το συνδυασμό Συνεργασία Ανατροπής, είναι ότι έχει κατατεθεί έγκλιση, με την όλη διαδικασία να είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

 • Τους άκρως απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ», «κατρακύλα» και «παραμάγαζο» που δεν συνάδουν με εκπροσώπηση Επιστημονικού Συλλόγου.

Εμείς θα συνεχίσουμε ως οφείλουμε να υπερασπίζουμε τη χρηστή διαχείριση στα οικονομικά του Συλλόγου, το δικαίωμα του ελέγχου, της διαφάνειας και της ενημέρωσης των εργαζομένων. Επιπλέον υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία του επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού ακόμα και όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Μια πολιτική που οδήγησε την Ελλάδα σε μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Φαίνεται ότι οι εκλεγμένοι με το συνδυασμό Συνεργασία Ανατροπής έχουν προσδεθεί γερά στο άρμα της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι  βέβαια δικαίωμά τους  να έχουν όποια προσωπική, συνδικαλιστική, πολιτική ή επιστημονική άποψη επιθυμούν, για οποιοδήποτε θέμα. Δε μπορούν όμως για μικροκομματικούς λόγους σκοπιμότητας, να ψεύδονται, να συκοφαντούν και να υβρίζουν.

Συνημμένα:

 • Η, από 17-02-2022, ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.
 • Η, από 17-02-2022, ανακοίνωση των εκλεγμένων με το συνδυασμό Συνεργασία Ανατροπής.

 

Τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ:
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Ηλίας Κορλός                                                                     Κώστας Λυμπέρης

Ο Αντιπρόεδρος                                                                  Η Ταμίας

Σπύρος Κυρίτσης                                                         Παναγιώτα Καριοφύλλη

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ