ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ & Δ.Σ. ΕΥΑΕ 2017

Ανυπότακτοι

στον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα και τo Δημόσιο Νερό

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Στις εκλογές για αντιπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και για το Δ.Σ. της ΕΥΑΕ σε καλούμε να επιλέξεις τα ψηφοδέλτια του ΣΕΚΕΣ. Ψηφοδέλτια αυτόνομων, ανυπότακτων και ανιδιοτελών συναδέλφων στους αγώνες για Δημόσια ΕΥΔΑΠ στην Υπηρεσία της κοινωνίας, στους αγώνες των κινημάτων για το Δημόσιο Νερό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στους αγώνες για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

 1. Ανυποχώρητη υπεράσπιση του δημόσιου Νερού. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Οι υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Διασφάλιση της καθολικής απρόσκοπτης πρόσβασης στο πόσιμο νερό. Όχι στις αδιάκριτες διακοπές. Ενημέρωση των πολιτών πριν τη διακοπή υδροδότησης.
 2. ΟΧΙ σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Όχι στην ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο. Άμεση εφαρμογή της απόφασης 1906/2104 του ΣτΕ. Όχι στην πώληση του 11% των μετοχών σε ιδιώτες. Επιστροφή του 27% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στο δημόσιο. Όχι παραχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες. Όχι στη λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.
 3. Εξασφάλιση, αναβάθμιση και ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ. Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτουν τις διευρυμένες ανάγκες των πολιτών. Όχι στην «εργολαβοποίηση» – «προμηθειοποίηση» υπηρεσιών και προσωπικού. Ανάκτηση αντικειμένων που έχουν δοθεί σε εργολάβους.
 4. Υπεράσπιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Καμία απόλυση εργαζομένου. Υπεράσπιση των ενιαίων και σταθερών εργασιακών σχέσεων.
 5. Οι εργασιακές σχέσεις και η κατανομή ρόλων μεταξύ εργασίας και διεύθυνσης θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν στην κατεύθυνση της εμπέδωσης αρχών δημοκρατίας, εργατικού ελέγχου και συμμετοχής. Ο σχεδιασμός της οργάνωσης της εργασίας, οι μέθοδοι εργασίας και βελτίωσης της ποιότητας και της απόδοσης δεν αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της διεύθυνσης αλλά εμπλέκουν και τους εργαζομένους, εκείνους δηλαδή που έχουν την πρακτική γνώση της λειτουργίας του παραγωγικού συστήματος.   

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Το ΣΕΚΕΣ από την ίδρυσή του μάχεται για την αγωνιστική ενότητα εργαζομένων και κοινωνίας απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», όπως λέει και ο ποιητής. «Όχι, για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο».

Οι συνάδελφοι του ΣΕΚΕΣ στα πέντε χρόνια λειτουργίας του:

 • Συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια forum για να υπερασπίσουν τα δημόσια Νερά της Ελλάδας και της Αττικής.
 • Συμμετείχαν στις δύο πρώτες και οργάνωσαν το Νοέμβριο 2016 την 3η Πανελλαδική συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων για το νερό με τη συμμετοχή 45 συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα.
 • Έκαναν πάνω από 100 ομιλίες και παρεμβάσεις σε γειτονιές της Αττικής και σε εκδηλώσεις άλλων συλλογικοτήτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
 • Συνεισέφεραν 1.000 Ευρώ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
 • Μαζί με το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, στάθηκαν με πανό στη ΔΕΘ, υποχρεώνοντας για πρώτη φορά πρωθυπουργό να μην τολμήσει να περάσει από το κεντρικό περίπτερο της έκθεσης.
 • Χτίζουν τη συμμαχία με την κοινωνία για την υπεράσπιση της δημόσιας ΕΥΔΑΠ και του δικαιώματος όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης.
 • Προκάλεσαν και πρωτοστάτησαν στη δικαστική προσφυγή ενάντια στο έκτακτο μέρισμα των 40 εκ. ευρώ και συνέβαλαν στην αποκάλυψη της «μυστικής» έκθεσης του ΤΑΙΠΕΔ για τη λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.
 • Πρωτοστάτησαν στην αποτροπή των απολύσεων των υδρονομέων, που η διοίκηση, παρά τις υποσχέσεις, τους απέλυσε απροειδοποίητα.
 • Υπερασπίζονται, παντού, τις σταθερές εργασιακές σχέσεις πλήρων δικαιωμάτων.
 • Ανέκτησαν με τη δράση τους υπηρεσιακά αντικείμενα από τους εργολάβους και τους προμηθευτές.
 • Ενεργούν καθημερινά, ξοδεύοντας κανονικές άδειες και ρεπό, για τα εργασιακά μας δικαιώματα (κουπόνια, προσλήψεις υδρονομέων, κατασκηνώσεις, ΜΑΠ κ.λ.π.)
 • Αρνούνται να προχωρούν σε διακοπές υδροδότησης του πόσιμου στους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους.
 • Επέβαλαν την επιλογή με κλήρωση των δίμηνων καλοκαιρινών προσλήψεων φοιτητών, ώστε να μπει τέλος στην πελατειακή εκμετάλλευση.
 • Συζητούν και αποφασίζουν τα πάντα δημόσια και αμεσοδημοκρατικά χωρίς εξαρτήσεις από εργοδοσία, οικονομικά συμφέροντα και κόμματα.
 • Διατηρούν το sekes-eydap.gr ένα από τα πιο αντικειμενικά, πλουραλιστικά και μεγαλύτερα site νερού παγκοσμίως.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Με τη συμμετοχή και την ψήφο σου, έχεις ΤΩΡΑ τη δύναμη να γκρεμίσεις υπηρεσιακά, παραταξιακά και κομματικά κατεστημένα. Αυτά, που εδώ και χρόνια, χρησιμοποιούν τους θεσμούς της ΕΥΔΑΠ και τους φορείς των εργαζομένων, όχι για να λύσουν προβλήματα, αλλά για να αναπαράγουν τα παλιά ή να δημιουργήσουν νέα πελατειακά δίκτυα. Δώσε ένα μάθημα σε όσους κάνουν «πολιτική» με ταξίματα, εκδουλεύσεις και εκβιασμούς.

Πριν φτάσεις στην κάλπη θυμήσου υποψηφίους και παρατάξεις που:

 • Στηρίζονται στην «ενός ανδρός αρχή» και διασπώνται για λόγους προσωπικών φιλοδοξιών και όχι πολιτικών διαφορών
 • Εμμένουν δογματικά στη πολυδιάσπαση με την ύπαρξη 11 σωματείων, διαγκωνίζονται για τη διατήρηση των θέσεων, κάνουν συνδικαλιστική καριέρα, μερικοί δεν δίστασαν να πληρωθούν και την καλοκαιρινή τους άδεια.
 • Τάζουν, «εξυπηρετούν» αλλά και εκφοβίζουν. Φοβούνται την ελεύθερη βούληση και την ελεύθερη ψήφο.
 • Κατεβάζουν «σεντόνια» υποψηφίων, για να κρυφτούν στο «πλήθος», ενώ όλοι ξέρουν ότι όλα γίνονται για τον αρχηγό.
 • Υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν τις μνημονιακές μειώσεις μισθών, με την ίδια ευκολία που καταφεύγουν στους δικηγόρους.
 • Κόπτονται για την κερδοφορία της εταιρίας, αλλά αδιαφορούν για τις απροειδοποίητες διακοπές υδροδότησης.
 • Ψήφισαν υπέρ των ατομικών συμβάσεων εργασίας στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ
 • Καλύπτουν χωρίς αιδώ τις οικονομικές «αταξίες» σε συνδικαλιστικούς και πολιτιστικούς φορείς όσο είναι μαζί, αλλά «δίνουν» με περισσή ευκολία ο ένας τον άλλον, όταν διασπώνται.
 • Αρνήθηκαν να ενισχύσουν οικονομικά και έμπρακτα το δημοψήφισμα της Θεσσαλονίκης, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες ενέκριναν 45.000 € για το απερίγραπτο site της ΟΜΕ.
 • «Σφάζονται» για τις παραταξιακές καρέκλες, αλλά από κοινού «σκίζονται» για την επάνοδο στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη, ο οποίος απεχθάνεται κάθε τι το δημόσιο (πλην στρατού και αστυνομίας) και θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα.
 • Σιωπούν, ενώ καταγγέλλονται ευθέως από τους πρώην συντρόφους τους, για άμεση στήριξη από τον διευθύνοντα σύμβουλο και διαπλοκή.
 • Έκαναν αντιμνημονιακή και αντικαπιταλιστική καριέρα μέχρι τον Ιούλιο του 2015, αλλά σήμερα ανακάλυψαν το υποχρεωτικό της καπιταλιστικής «ανάπτυξης», τη γοητεία και τα οφέλη του εναγκαλισμού με τη κυβέρνηση και την εργοδοσία.
 • Συμμαχούν προεκλογικά, άρον – άρον, για να στηρίξουν την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική των μνημονίων και της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, με σκοπό να εκλέξουν στο Δ.Σ. εκπροσώπους «αρεστούς» και «ακίνδυνους» για τη διοίκηση και την κυβέρνηση. 
 • ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ «ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Το ΣΕΚΕΣ συμμετέχει στις εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ με ένα ολιγομελές αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο. Για την ανάδειξη δύο (2) εκπροσώπων των εργαζομένων προτείνει 6 υποψήφιους 2 τακτικούς,  που θα εναλλάσσονται και 4 αναπληρωματικούς. Υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής, της εναλλαγής και της ανακλητότητας, ώστε να μην κρύβονται σε σεντόνια υποψηφίων «αρχηγοί», «αρχηγίσκοι» και εξαναγκασμένοι ψήφοι.

ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΕΡΟ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΠΑΣΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ