Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Eπιστολή 8 μελών Δ.Σ. ΟΜΕ για συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

27.07.22

ΑΙΤΗΜΑ

Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΜ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π. κ. Ευάγγελο Τσιτούρα
Θέμα: Σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. (δια περιφοράς)

Συνάδελφε πρόεδρε, τα κάτωθι υπογεγραμμένα μέλη του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π. ζητούμε, σύμφωνα με το καταστατικό, την σύγκληση έκτακτου διοικητικού Συμβουλίου ( δια περιφοράς) με μοναδικό θέμα:

Απόφαση κινητοποίησης της Ομοσπονδίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28.07.22 στις 07:00 το απόγευμα που θα συζητηθεί στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (άρθρα 119 και 120).

Η κυβέρνηση, κατά τη πάγια τακτική της τα τελευταία χρόνια, φέρνει μέσα στο καλοκαίρι τροπολογία – όνειδος για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη για να  παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190, 191/2022), με τις οποίες κρίθηκε ως αντίθετη με το Σύνταγμα της Χώρας η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προς το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και επιτάσσει την επιστροφή τους στο Δημόσιο.

Η πράξη αυτή είναι έκφραση προκλητικής αδιαφορίας απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τον Ελληνικό Λαό που απαιτεί  τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού, και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της Ε.ΥΔ.Α.Π.

Σας γνωστοποιούμε ότι ήδη έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις από φορείς και κινήματα στα οποία συμμετέχουν και σωματεία μέλη μας.
Θεωρούμε ότι η ΟΜ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π. θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να ηγηθεί των κινητοποιήσεων.

Τα μέλη του Δ.Σ. ΟΜ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ηλίας Κορλός
Γιώργος Ραντίτσας
Άγγελος Αλεξανδρόπουλος
Αλέξης Ράνιος
Νίκος Βασιλειάδης
Αλέκος Μερσινιάς
Θανάσης Φωτόπουλος
Μαρία Λιάπη

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ