Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: “Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι”

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6-7-2021

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι 

Χαιρετίζουμε όσους εργαζόμενους συμμετείχαν ενεργά στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου προσωπικού.

Έδωσαν ισχυρό μήνυμα στην εργοδοσία μα και σε όσους απεργάζονται στα μουλωχτά και σε κρυφές συναντήσεις ύποπτα σχέδια που βάζουν τη ζωή τους τη δουλειά τους και το μέλλον των οικογενειών τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν ομόφωνα, η διοίκηση να αποσύρει όλα τα επίμαχα άρθρα που δεν υπήρξαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και υποθηκεύουν συγκροτημένα δικαιώματα και αμοιβές.

Καταγγέλλουμε τα σωματεία, μα και τις παρατάξεις ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΣΕΚΕΣ-ΔΑΚΕ που κρύφτηκαν και φυγομάχησαν αυτή την κρίσιμη στιγμή, ίσως γιατί όπως δήλωσε και ο Διευθύνων σύμβουλος κάνουν κι αυτοί μυστικές συναντήσεις και συμφωνίες μαζί του.

Εμείς υλοποιώντας τις αποφάσεις που πήρε ο Σύλλογος Προσωπικού, μετά από πρόταση της ΕΣΚ, και σε συνέχεια τους , καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κεντρική συγκέντρωση(Ο  τόπος και ο χρόνος θα σας γίνει γνωστός τις επόμενες μέρες) ώστε να ενημερωθούν και να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία, στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και σε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση, να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση στην πρόταση ΣΣΕ της διοίκησης.

Θεωρούμε ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι κρίσιμη και απαραίτητη η γνώμη των εργαζομένων.

Η ΕΣΚ-ΕΥΔΑΠ συναισθανόμενη την ευθύνη και προτού απευθυνθούμε και ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις προθέσεις της εργοδοσίας, δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας ένα διοικητικό συμβούλιο που εκβιαστικά επιδιώκει να υποκλέψει τη συναίνεση μας, ώστε να υλοποιήσει τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Γι αυτό το λόγο δεν θα συμμετέχουμε στο σημερινό ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ.

ΥΓ. Η παρουσία μας, αφού κρύβονται οι παρατάξεις ΣΥΜΜΑΧΙΑ- ΣΕΚΕΣ είναι απαραίτητη ώστε να δημιουργηθεί απαρτία και να μην υπάρχει παράνομη απόφαση.

 

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ