Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ευρωπαϊκή κομουνιστική πρωτοβουλία ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

πηγή

Σε ανακοίνωσή της για τα 130 χρόνια από την Εργατική Πρωτομαγιά, η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, σημειώνει:

«Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Ως Κομμουνιστικά κόμματα, θεωρούμε ότι αυτή η μέρα δεν είναι αργία, ούτε μια απλή επέτειος αλλά μια διεθνή μέρα προλεταριακής αλληλεγγύης και πάλης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Ως κομμουνιστές και κομμουνίστριες είμαστε περήφανοι για την ιδεολογία μας, τις άξιες και ιδανικά μας, τη πάλη μας για κοινωνική πρόοδο, για τα δικαιώματα των λαών, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από το ζυγό του καπιταλισμού.

Στις μέρες μας, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενες μάζες σε όλο τον κόσμο είναι οι πρώτοι μάρτυρες και θύματα των συνεπειών της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, που κατά κύριο λόγο χτύπα αυτούς και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο καπιταλισμός οδηγεί σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ανεργία, ανασφάλεια, την αυξημένη φτώχεια και την ένταση των μέτρων καταστολής ενάντια στην ταξική αντίσταση. Είναι υπεύθυνος για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στρατιωτικές επεμβάσεις, με ψεύτικα και παραπλανητικά προσχήματα, για τον έλεγχο των αγορών και πρώτων υλών, κυρίως ενεργειακών πηγών.

Αυτή η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο εμφανής σήμερα. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και επιθετικότητα γεννάνε αιματοκυλίσματα και φτώχεια, από την οποία τεράστιες μάζες μεταναστών προσπαθούν να ξεφύγουν.

Οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και υπερασπίζονται την αρχή της διεθνιστικής πάλης, δουλεύουν για την ενότητα της εργατικής τάξης ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία και την κοινή πάλη για τα εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα.

Την μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι κομμουνιστές καλούν την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την μαζική κινητοποίηση και να εντείνουν τη ταξική πάλη, ενάντια στο κεφάλαιο, στους πολιτικούς εκφραστές του και στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Οι κομμουνιστές σταθερά επαναβεβαιώνουμε το πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης που είναι παραγωγός του πλούτου, και τονίζουμε τη κοινωνική και ιστορική αναγκαιότητα για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, για να οικοδομηθεί ένα κοινωνικό σύστημα, ο σοσιαλισμός, όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και η πολιτική εξουσία θα ανήκει στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, στην εργατική τάξη και στους συμμάχους της.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο στόχος μας είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, πείνα, ανεργία και φτώχεια. Μια κοινωνία που θα στηρίζεται στην εργατική εξουσία, στον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και στη πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία για τις εργαζόμενες μάζες, μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη με όλους τους αγωνιζομένους, πού παλεύουν για τα δικαιώματα τους και το μέλλον τους.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Εργάτες όλου του κόσμου, ενωθείτε!».

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ