Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Εξωτερικό υδροδοτικό Αττικής: Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση * ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ για το project των 235 εκατ. ευρώ

Με τις κοινοπραξίες ΑΚΤΩΡ – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ συνεχίζεται ο μεγάλος διαγωνισμός για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής, ύψους 235 εκατ. ευρώ, καθώς αποκλείστηκε ο τρίτος υποψήφιος «μνηστήρας», η Μηχανική. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση με την έκδοση σχετικού πρακτικού, εντός Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της Β’ Φάσης, στην οποία και πέρασαν τα δύο παραπάνω σχήματα.

Σύμφωνα με τους ελέγχους της Επιτροπής Διαγωνισμού, κρίθηκε ότι οι Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Υποψηφίων: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι πλήρεις και παραδεκτοί, πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής και αποδεικνύεται ότι διαθέτουν, αφενός την απαιτούμενη Χρηματοοικονομική και Οικονομική Επάρκεια, αφετέρου, την απαιτούμενη Τεχνική και Επαγγελματική Ικανότητα για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό και την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης.

Αντιθέτως, ο φάκελος της Μηχανικής κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, αποκλείστηκε από της συνέχεια του διαγωνισμού. Με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να εγκρίνουν την παραπάνω εισήγηση και να «ανοίξουν τον δρόμο» και τηνπρόκριση στην επόμενη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού ΑΚΤΩΡ – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. – ΗΛΕΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ