Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γ. Αλεξανδράκης: “Η Διοίκηση και η Ειδική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και να αντιμετωπίσει με αντικειμενικότητα και ρεαλισμό τις δυνατότητες και τις συνέπειες των αποφάσεων της,”

Αλεξανδράκης Γιώργος
Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 16.3.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, σας καλώ να βάλουμε σαν προτεραιότητα το ομαδικό και κοινωνικό συμφέρον και να αφήσουμε στην άκρη προσωπικές επιδιώξεις και αντιπαραθέσεις.

Σας καλώ όλους να συνεργαστούμε με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης ώστε να κατορθώσουμε να βγούμε αλώβητοι από τη σημερινή κρίση.

Καλώ τη Διοίκηση και την Ειδική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και να αντιμετωπίσει με αντικειμενικότητα και ρεαλισμό τις δυνατότητες και τις συνέπειες των αποφάσεων της, επισημαίνοντας ότι:

• Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε ΜΑΠ όπως φόρμες μια χρήσης, γάντια, μάσκες προσώπου, αντισηπτικά κ.α.
• Θα πρέπει πολλοί εργασιακοί χώροι της εταιρείας να αποσυμφορηθούν καθότι παρατηρείται συνωστισμός όπως Περισσός, Λαοδικείας, Αθηνάς κ.α.
• Θα πρέπει να εξασφαλιστεί το κόστος ελέγχου (τεστ) του ιού για να διατηρήσουμε στελεχωμένους τους νευραλγικούς τομείς λειτουργίας.

Προτείνω οι εργαζόμενοι να παραμείνουν επιφυλακή με αποδοχές από το σπίτι τους και να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία, που σημαίνει μείωση ωραρίου και μείωση μισθού όπως ζητούν κάποιοι «ανεύθυνοι».

Η ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσης θα πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις! Θα πρέπει να ξεπεράσει «βολικούς ελιγμούς» υψηλόβαθμων στελεχών που διατηρούν ανοιχτά τα περιφερειακά κέντρα Σατωβριάνδου και Πειραιά καλύπτοντας την ανικανότητα τους για τη δημιουργία ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η συνέχιση λειτουργίας των περιφερειακών κέντρων για το κοινό θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων.

Τέλος, η Ε.Υ.Α.Ε. θα πρέπει να συνεδριάσει επιτέλους και να αναλάβει πρωτοβουλίες ως οφείλει για την προμήθεια των Μ.Α.Π. και την προστασία των συναδέλφων που κινδυνεύουν.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ