Σωματείο Αποχέτευσης: “Στην Αποχέτευση σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αναχαίτηση του κορονοϊού”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις σχετικά με το νέο κορονοϊό οδήγησαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να θεωρεί πλέον τη νόσο ως πανδημία.

Το Σωματείο μας συνεχίζει με συνέπεια την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Σε αυτό το πλαίσιο και αντίθετα με τα ευχολόγια, τα θα και τα πρεπει που αναπαράγονται από διάφορα κέντρα για επικοινωνιακούς λόγους, εμείς επιμένουμε να είμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί για τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους αλλά και με επαγγελματισμό και ευθύνη για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στο μέτρο που μας αναλογεί, με καθοριστική συμμετοχή και προτάσεις, σε συνεργασία με στελέχη από τη Γενική Διεύθυνση Αποχέτευσης διαμορφώθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης.

Ήδη από τη Δευτέρα 16.03.2020 εφαρμόζεται στην Αποχέτευση σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αναχαίτηση του κορονοϊού. Με στόχο να προφυλαχθούμε όλοι από τυχόν εξάπλωση της νόσου αλλά και την αποφυγή του ενδεχομένου να καταρρεύσει η Αποχέτευση που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, αναδιαρθρώθηκε η δομή των Υπηρεσιών ως εξής:

  • Οι υπηρεσίες έχουν οργανωθεί σε δυο ομάδες που θα επανδρώνουν τις βάρδιες ανά δεκαπέντε ημέρες (όσο και ο μέγιστος χρόνος επώασης του ιού και εκδήλωσης συμπτωμάτων). Η κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις υποομάδες που καλύπτουν την πρωινή, την απογευματινή και την βραδινή βάρδια.
  • Ο κύκλος εργασιών της κάθε ομάδας θα ολοκληρώνετε σε δεκαπέντε ημέρες όπου θα αποσύρεται σε επιφυλακή από το σπίτι με πλήρεις αμοιβές και θα ξεκινά ο κύκλος εργασιών της επόμενης ομάδας, κυκλικά, έως ότου απομακρυνθεί ο κίνδυνος της νόσου.
  • Η κάθε υποομάδα όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιεί συγκεκριμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και δε έρχεται σε επαφή με μηχανολογικό εξοπλισμό των υπολοίπων υποομάδων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποιο κρούσμα.
  • Οι εργαζόμενοι που επανδρώνουν τις βάρδιες θα απασχολούνται μόνο στις άκρως απαραίτητες εργασίες ευθύνης μας, αφού οι υπηρεσίες ουσιαστικά υπολειτουργούν και θα φροντίζουν να μη συνωστίζονται με τους συνάδελφους των υπολοίπων υποομάδων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποιο κρούσμα.
  • Η ομάδα που θα βρίσκεται κάθε φορά σε επιφυλακή από το σπίτι θα πρεπει να τηρεί τους κανόνες προφύλαξης που έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ που αφορούν όλο το πληθυσμό της κοινότητας.

Με παρέμβαση μας και με την ομολογουμένως άμεση ανταπόκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αποχέτευσης πραγματοποιείται τις επόμενες ώρες προμήθεια μασκών ημίσεος προσώπου καλύπτοντας και αυτή την ανεπάρκεια των αρμοδίων για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας.

Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό που ούτως η άλλως μας διακρίνει ως εργαζόμενους στην Αποχέτευση. Η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνει ευθύνη όλων μας και του κάθε ενός ξεχωριστά ώστε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας και τους πολίτες που εξυπηρετούμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ     ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here