Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γραφείο Τύπου ΣΕΚΕΣ: “Οι αριστεροί, προοδευτικοί και κυρίως οι τίμιοι είναι σε καλό δρόμο”

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  –  Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ έστειλε ανακοίνωση της ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ για να μας ενημερώσει ότι “δικαιώθηκε στα μάτια και του πιο δύσπιστου η επιλογή του ΚΚΕ να μην παραβρεθεί στην ομιλία του Β. Ζελένσκι και των ταγμάτων Αζόφ”.

Δεν διαφωνούμε. Το θέμα είναι ότι η ΕΣΚ χρησιμοποιεί αυτή την… δικαίωση όχι για να κατηγορήσει την κυβέρνηση που οργάνωσε την επανεμφάνιση των ναζιστών στην Βουλή, αλλά για να… εγκαλέσει τις “παρατάξεις (Σ.Σ. των κομμάτων της Βουλής) στο κίνημα (ΑΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΠΑΣΚΕ-ΣΕΚΕΣ) και ειδικά αυτές που κατηγορούν κομμουνιστές συνδικαλιστές πως τα έχουν βρει με τη δεξιά, θα καταδικάσουν αυτή την επιλογή των κομμάτων που στηρίζουν;”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΚ (εδώ ως «κομμουνιστές συνδικαλιστές») εμφανίζεται εν είδει ιεροεξεταστών του Μεσαίωνα ή χωροφυλάκων της δεκαετίας του 50 να ζητάει δηλώσεις μετάνοιας.

Όσοι/ες θεωρούν ότι είναι παρατάξεις των κομμάτων της Βουλής ας απαντήσουν. Το ΣΕΚΕΣ είναι συλλογικότητα ΜΟΝΟ των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί σε κανένα αφού από την πρώτη στιγμή με ανακοίνωση του (25/2) καταδίκασε την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, καταδίκασε την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να αξιοποιήσει την ρωσική επιθετικότητα για να επεκταθεί στην Ευρώπη, καταδίκασε την εμπλοκή της Ελλάδας και κάλεσε «τα μέλη και τους φίλους του ΣΕΚΕΣ, όλους τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ και στον κύκλο του νερού να γίνουν, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, μέρος του αντιπολεμικού κινήματος που πρέπει να γιγαντωθεί για να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Το ωραίο με την ανακοίνωσή της ΕΣΚ είναι ότι με αφορμή την φιλοξενία από την κυβέρνηση στη Βουλή του νεοναζιστικού ουκρανικού τάγματος του Αζόφ, προσπαθεί να βγάλει από πάνω της την.. ρετσινιά για τη συνεργασία των “κομμουνιστών με τη.. δεξιά”. Και αυτό γιατί στην πρόσφατη (30/3) συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού, για μια ακόμη φορά η ΕΣΚ έκανε τα πάντα για να εκλεγεί στη θέση του προέδρου του Συλλόγου ο… πρόεδρος της ΕΚΟ ΕΥΔΑΠ της ΝΔ. Μάλιστα στην συνεδρίαση αυτή όταν ο εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ ρώτησε τον προτεινόμενο για τη θέση του Προέδρου εκπρόσωπο της ΑΚΕ-ΝΔ αν καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική (το ίδιο ακριβώς που κάνει με την πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΕΣΚ), ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ έσπευσε να κατηγορήσει το ΣΕΚΕΣ ότι ζητάει από τον εκπρόσωπο της ΑΚΕ-ΝΔ… δηλώσεις πολιτικών φρονημάτων! Και επέμεινε, ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ να προτείνει για Πρόεδρο του συλλόγου τον εκπρόσωπο της ΑΚΕ-ΝΔ, αρνούμενος και πάλι, όπως και πριν από δύο χρόνια, την πρόταση του ΣΕΚΕΣ να εκλεγεί πρόεδρος από την ΕΣΚ,  ώστε να φανεί οτι ο Σύλλογος καταδικάζει έμπρακτα την κυβερνητική πολιτική.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της ΕΣΚ καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

  • Δεν πρόκειται για συνεργασία “κομμουνιστών – δεξιάς”, αφού όλοι οι κομμουνιστές δεν ταυτίζονται με την ΕΣΚ ή το ΚΚΕ, ούτε όλοι οι δεξιοί με την ΑΚΕ. Ούτε  εκτιμούμε ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν πολιτική συνεργασίας με τη Δεξιά, αφού με κάθε ευκαιρία καταγγέλλουν “τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ”. Εκτός και αν το ΠΑΜΕ εξαιρεί (δεν το νομίζουμε) την ΑΚΕ της ΕΥΔΑΠ από την “συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ”.
  • Το ΣΕΚΕΣ βλέπει ότι αυτοί που στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ συνεργάζονται φανερά και απροκάλυπτα είναι η ΕΣΚ με την ΑΚΕ-ΝΔ, μια συνεργασία που έχει αποδειχτεί επιζήμια (διάσπαση ΟΜΕ, ΣΣΕ 2021) για τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και το κίνημα του δημόσιου νερού.
  • Το ΣΕΚΕΣ επιδίωκε και επιδιώκει τη συνεργασία με την ΕΣΚ (κομμουνιστές και μη) ως βασικό κορμό μιας συμμαχίας ευρύτερων δυνάμεων ενάντια στην καταστροφική για τους εργαζόμενους και το νερό πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς η ΕΣΚ θεωρεί ως κύριο αντίπαλό της το ΣΕΚΕΣ και όχι τα συνδικαλιστικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
  • Οι μηνύσεις στελεχών της ΑΚΕ στους συνδικαλιστές που υπερασπίστηκαν τη χρηστή διαχείριση των συλλογικών χρημάτων και οι ενυπόγραφες μαρτυρίες «τίμιων πλυντηρίων» υπέρ των μηνυτών, δείχνουν ότι κάποιοι «κομμουνιστές συνδικαλιστές» και κάποιοι «τίμιοι» δεν είναι σε καλό δρόμο.
  • Πιστεύουμε ότι κάθε εργαζόμενος ανεξάρτητα που αισθάνεται πολιτικά ή συνδικαλιστικά τοποθετημένος, βγάζει τα συμπεράσματά του και όπως έδειξαν οι πρόσφατες αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Προσωπικού οι αριστεροί, προοδευτικοί και κυρίως οι τίμιοι είναι σε καλό δρόμο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ