Κ. Καραμανλής: “Ποτέ δεν είπαμε ότι το μέλημά μας θα ήταν η συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στον διαγωνισμό”

0
262

Ο Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών σε συνέντευξή του στη Μαριάννα Τζάνε στο mono news.gr

– Το 2021 κλείσατε μια μεγάλη εκκρεμότητα με την ΕΥΔΑΠ που αφορούσε την επέκταση της 20ετούς σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο για το κόστος του αδιύλιστου νερού. Ωστόσο πρόσφατα αποφασίσατε να μη δώσετε την ευκαιρία στην εταιρεία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη διαχείριση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος, μια σύμβαση που η εταιρεία θα χάσει την επόμενη τριετία. Τι υπηρετεί αυτή σας η απόφαση;

Με τη συμφωνία που πολύ σωστά επισημαίνετε ότι κλείσαμε, ταυτοχρόνως εξασφαλίσαμε την είσπραξη για πρώτη φορά ενός σημαντικού ποσού για το Ελληνικό Δημόσιο, δώσαμε νέα προοπτική στην εταιρεία, αλλά διασφαλίσαμε και ότι δεν θα ακριβύνει το νερό και δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες. Τώρα, για τη διαχείριση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εμάς μας ενδιαφέρει ο υγιής ανταγωνισμός και το συμφέρον του πολίτη. Είχαμε δηλώσει εξαρχής ότι μόνο μία διαφανής διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να εγγυηθεί για τα επόμενα χρόνια πως οι εργασίες θα παρέχονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Και από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είδατε ότι ο στόχος του ανταγωνισμού επετεύχθη.
Δεν μου αρέσουν οι μισές κουβέντες. Και στο θέμα της ΕΥΔΑΠ δεν είχαμε και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τις παθογένειες ετών. Θα έπρεπε όλοι, τόσο εμείς όσο και η διοίκηση της εταιρείας, να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για εκσυγχρονισμό της εταιρείας και να προχωρούμε στις απαραίτητες αλλαγές χωρίς να μπαίνουν εμπόδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ