Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για την καθυστέρηση υλοποίησης του Ομαδικού Συνταξιοδοτικού Ασφαλιστικού

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ κ. Σαχίνη Χαράλαμπο

Θέμα: Καθυστέρηση υλοποίησης του Ομαδικού Συνταξιοδοτικού Ασφαλιστικού

Προγράμματος

Κύριε Διευθύνοντα,

Παρά την παρέλευση σχεδόν 4 ετών από τη θέσπιση του όρου της ΣΣΕ, για το ομαδικό συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα των εργαζομένων, αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα, σημειώνοντας πρωτοφανή καθυστέρηση στην υλοποίηση του.

Υπενθυμίζω ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε την 3η Αυγούστου 2018 ορίζει ρητά, ότι η ΕΥΔΑΠ έχει την υποχρέωση να προβεί σε ομαδικό συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα ορίζεται στην παρ. 2,  αρθρ. 2.1, της προαναφερθείσας Σύμβασης, «Η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνάψει το ταχύτερο δυνατό ομαδικό συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα – σύμβαση για το σύνολο του υπολοίπου τακτικού προσωπικού της, με όρους αντιστοίχους του προγράμματος που ισχύει για τους ιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους της Εταιρείας…».

Το ίδιο ακριβώς θέμα περιλαμβάνεται στη Συλλογική Σύμβαση του Μαΐου 2021, στις Θεσμικές ρυθμίσεις, άρθρο 2, όπου και πάλι αναφέρεται σαφώς η υποχρέωση της εταιρείας να συνάψει το συντομότερο δυνατό το ομαδικό συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που εκκρεμεί.

Μέχρι και σήμερα 11 Ιανουαρίου του 2022 ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για που βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για τις ενέργειες και την ημερομηνία υλοποίησης του. Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι η Διοίκηση για κάποιο λόγο αποφεύγει να υλοποιήσει όρο ΣΣΕ, καθυστερώντας εσκεμμένα.

Επανειλημμένα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων με επιστολές και ανακοινώσεις, έχω τονίσει τη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του συγκεκριμένου όρου της Συλλογικής Σύμβασης, που έχει ως συνέπεια την απώλεια σημαντικών ποσών στην πρόσθετη εφάπαξ αποζημίωση των εργαζομένων.

Οφείλω να σας τονίσω τόσο την σοβαρότητα του θέματος, όσο και τη σημαντική καθυστέρηση που καταλήγει πλέον να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Παρακαλώ όπως άμεσα με ενημερώσετε γραπτώς:

  1. Για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί μέχρι σήμερα
  2. Για το χρονοδιάγραμμα για την πορεία και την ολοκλήρωση του ζητήματος
  3. Για τους λόγους της καθυστέρησης υλοποίησης τους συγκεκριμένου ζητήματος

Αγγελάκης Μανώλης

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ. της ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ