Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: “Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ αφήνοντας την ΕΥΔΑΠ στα χέρια του Υπερταμείου”

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 25.7.2022

Ανακοίνωση Εκπροσώπου για το νομοσχέδιο σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά από πολλούς μήνες αδράνειας για την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, η Κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να την παρακάμψει και στην ουσία να μην την εφαρμόσει ποτέ, αφήνοντας την ΕΥΔΑΠ στα χέρια του Υπερταμείου που πρώτος την έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ν. 4336/2015 για 99 χρόνια.

Στην ουσία το υπουργείο Οικονομικών με τα άρθρα του, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, βρίσκει παραθυράκι ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση λέγοντας ότι «οποιαδήποτε απόφαση περί μεταβολής του μετοχικού κεφαλαίου τους δεν μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού συμμετοχής της Ε.Ε.Σ.Υ.Π., στις εταιρείες αυτές και απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας της επί του μετοχικού κεφαλαίου των εν λόγω εταιρειών», άρα στην ουσία η ΕΥΔΑΠ θα μείνει στην κυριότητα του Υπερταμείου.

Είναι απαράδεκτο και πρωτάκουστο να μην εφαρμόζεται απόφαση του ΣτΕ, και να συμπαρασύρεται και το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε πράξη εξευτελισμού της Δικαιοσύνης, αλλά και σε πράξη προκλητικής αδιαφορίας έναντι της βούλησης της συντριπτικής, πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Η νομοθετική και η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητες για να στηρίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα.  Στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ επιχειρείται με νομοθετική ρύθμιση να ακυρωθεί απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, δίνοντας την χείριστη εικόνα παραβίασης της νομιμότητας.

Ωφείλουμε όλοι μαζί και με τη συνδρομή των πολιτών, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης για τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού.

Αυτή η πράξη θα πρέπει να μας βρει όλους απέναντι, στην πρώτη γραμμή με κινητοποιήσεις και οργανωμένες δράσεις. Ο αγώνας όλων των εργαζομένων δικαιώθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την εφαρμογή αυτής της απόφασης. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν αυτήν την κατάφωρη παραβίαση της ίδιας της δικαιοσύνης για κανένα λόγο!!

Βεβαίως κάποιοι που βγαίνουν τώρα και δήθεν μιλάνε υποκριτικά για αυτό το νομοσχέδιο, πρέπει να θυμηθούν ότι είναι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των αποφάσεων του, που ήταν και αυτός που ξεπούλησε δίχως ντροπή και με τεράστια ευκολία την ΕΥΔΑΠ και τους εργαζόμενους της.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ