Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε το 1993 και έκτοτε κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι το νερό για τη ζωή μας και την υγεία μας.

Φέτος η παγκόσμια ημέρα νερού ήρθε λίγο μετά την ιστορική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που επισφραγίζει το δημόσιο χαρακτήρα του νερού και τονίζει με αυτό τον τρόπο, το πόσο σημαντικό είναι να έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Έρχεται όμως για να μας θυμίσει και το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα και τους εργαζόμενους σε αυτό, που είναι το ίδιο σημαντικοί με το νερό και για αυτό θα πρέπει να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια εκχώρησης του ΕΥΣ σε ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς μόνο η ΕΥΔΑΠ μπορεί να διασφαλίσει την αδιάλειπτη παροχή νερού κάτι που έχει αποδείξει και σε περιόδους κρίσεων.

Στις μέρες μας πάνω από 2.2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα μέχρι το 2050.

Ως εκ τούτου είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού, με την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Διαχρονικά όλοι οι άνθρωποι της ΕΥΔΑΠ, εργάζονται, έχοντας άριστη τεχνογνωσία και εμπειρία αλλά και μεράκι για αυτό που κάνουν, για να παρέχουν στους πολίτες αυτό το πολύτιμο αγαθό για τη ζωή.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ