Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με απόφαση που πέρασε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας θέλει την δημιουργία προσωπικού δύο ταχυτήτων, θέλει την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας, θέλει την κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων.

Χρησιμοποιώντας την «φτηνή» δικαιολογία του εκσυγχρονισμού της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, αποφάσισε τον καθορισμό των μισθών των στελεχών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης από την επιτροπή Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου που μέλος της είναι εντελώς τυχαία η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, η οποία προΐσταται της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου.

Αδιαφορεί και καταργεί τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και θέλει να προχωρήσει στην σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Μάλιστα ρίχνει και το τυράκι βγάζοντας στον αέρα την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την στελέχωση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου προσδιορίζοντας μεταξύ των άλλων φωτογραφικές διατάξεις για την πλήρωση των θέσεων.

Και λέμε ρίχνει το τυράκι γιατί είδαμε πολλές ανακοινώσεις ιδίως Συλλόγων να ασχολούνται με το έλασσον και επουσιώδες που είναι ο αποκλεισμός των μελών τους από την διαδικασία πλήρωσης των θέσεων και όχι με το μείζον και ουσιώδες που είναι η κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων.

Όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΕΥΔΑΠ έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί απέναντι στα σχέδια της Διοίκησης του Υπερταμείου.

Η Ομοσπονδία πρέπει να βγει επιτέλους από την νιρβάνα της, να σταματήσει να ασχολείται με την ικανοποίηση των ιδιοτελών – παραταξιακών επιδιώξεων του μελών της Διοίκησης της και να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων.

Είναι αδιανόητο να βγαίνουν προσωπικές ανακοινώσεις που αποπροσανατολίζουν το προσωπικό και το οδηγούν σε αδιαφορία και απομάκρυνση από τα κοινά.

Αυτά βλέπει η Διοίκηση και την ώρα που η ΟΜΕ καλεί έστω και την τελευταία στιγμή σε κινητοποίηση, η Διοίκηση απαντά με ανακοίνωση με την οποία θέτει τέσσερα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου στην διάθεση της Υπηρεσίας Προσωπικού. Είναι τόσο αδίστακτοι που θέτουν στην διάθεση του Προσωπικού και μία συνάδελφο που σε ένα μήνα φεύγει με σύνταξη!!! ΑΙΔΩΣ !!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είναι ανώφελο να καλούμε την Διοίκηση σε έναρξη του διαλόγου για την νέα ΣΣΕ όταν καταργεί με αποφάσεις της τις ήδη υπάρχουσες Συλλογικές Συμβάσεις.

Καλούμε την Ομοσπονδία και όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΕΥΔΑΠ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Να αφήσουμε τις όποιες διαφορές έχουμε και να ενωθούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που έρχονται μπροστά μας. Μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές διαφορές πρέπει να μείνουν στην άκρη με μοναδικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων μας μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας που η Διοίκηση βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια της Διοίκησης.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ