Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Πρωτοχρονιά με άδειες τσέπες για τους εργαζόμενους! Μεγάλη η  ευθύνη της Ομοσπονδίας.”

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2023

Ανακοίνωση

Πρωτοχρονιά με άδειες τσέπες για τους εργαζόμενους!
Μεγάλη η  ευθύνη της Ομοσπονδίας

Συνάδελφισσες,-οι,
…και όπως ήταν αναμενόμενο ήρθαν και πέρασαν τα Χριστούγεννα χωρίς μποναμά για τους εργαζόμενους αφού για μία ακόμα φορά έχουν μείνει χωρίς εκπροσώπηση, έρμαιοι στις διαθέσεις και αποφάσεις της διοίκησης!

Είναι τεράστια πλέον η ευθύνη των παρατάξεων που απαρτίζουν την πλειοψηφία στην ΟΜΕ (ΕΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΕΣΚ) για τον συμβιβασμό που δείχνουν στις εργασιακές  διεκδικήσεις. Η τακτική του αποκλεισμού που ακολουθήθηκε στη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΜΕ,  επέφερε τον διχασμό της αλλά απ’ ότι φαίνεται και την  υποταγή της  στη διοίκηση. Σήμερα πλέον απροκάλυπτα  και με την ανοχή της  δρομολογούνται μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, συντάσσεται πολιτική παροχών που εξαιρεί τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού,  εισάγονται κάρτες ελέγχου εισόδου – εξόδου και μετακινήσεων στις εγκαταστάσεις, διάλυση του υγειονομικού κ.α.  Η διοίκηση δε με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της ΕΕΣΥΠ αρνείται και δεν διαπραγματεύεται καν οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση του προσωπικού.

Τα παραδείγματα της συνδικαλιστικής υποταγής είναι πολλά τον τελευταίο χρόνο όπως χαρακτηριστικό είναι αυτό  της  διαχείρισης της κινητοποίησης των Χριστουγέννων που αντί για ταξική αγωνιστική κινητοποίηση κατέληξε σε ανταλλαγή εορταστικών ευχών καφεδάκι και μελομακάρονα στην αίθουσα του Σταγονούλη !!

«Κινητοποίηση» ευτελισμού του συνδικάτου !!!

Από τη μια εγκατέλειψαν την διεκδίκηση της έκτακτης ενίσχυσης 1500 € για τους εργαζόμενους και από την άλλη προχώρησαν σε παράνομες κρατήσεις από τις μισθοδοσίες των εργαζομένων  (μισθοδοσία της 1ης Ιανουαρίου) υπέρ της Ομοσπονδίας χρεώνοντάς τους τα χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν από τα σωματεία, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία και την πρόσφατη απόφαση το συνεδρίου.
Ξεπέρασαν κάθε όριο, βάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώσουν, ενώ έπρεπε να τους εξασφαλίσουν τα χρήματα !
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν άμεσα τις παράνομες κρατήσεις χρημάτων από τις μισθοδοσίες των εργαζομένων.

Συνάδελφισσες, -οι,

Η Συμμαχία προτείνει άμεση εξαγγελία κινητοποιήσεων και παράσταση διαμαρτυρίας στα  υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών καθώς και στη Διοίκηση με τα εξής αιτήματα :

  • Σεβασμό των αποφάσεων του ΣΤΕ και παραχώρηση του ΕΥΣ στην ΕΥΔΑΠ για τα επόμενα έτη.
  • Εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ για την επιστροφή των μετοχών από την ΕΕΣΥΠ στο Ελληνικό Δημόσιο.
  • Οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων για να ανταποκριθούν στην ακρίβεια.
  • Άμεση υπογραφή συμπληρωματικής ΕΣΣΕ
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών που προκύπτουν από την καθυστερημένη υλοποίηση του ασφαλιστηρίου ποσού που υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατομμύρια € (περίπου 6000 €/εργαζόμενο).

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ