Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού”

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 10 Δεκεμβρίου 2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας θέτει βασικές προτεραιότητες του, τα εργασιακά δικαιώματα, την ασφάλεια των εργαζομένων και την άριστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η σημερινή Διοίκηση παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για εκσυγχρονισμό και βελτίωση της θέσης και των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης του αντικειμένου εργασίας μας. Η συνεχιζόμενη μείωση προσωπικού, η καθυστέρηση της  αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου και επικινδύνου  μηχανολογικού εξοπλισμού (βυτιοφόρα τομέων Αποχέτευσης) και οι ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έχουν οδηγήσει τις υπηρεσίες της Αποχέτευσης (και συνολικά της ΕΥΔΑΠ) σε αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων τους, γεγονός που οδηγεί πλέον σε υποβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες  της Αττικής και εντατικοποίησης της εργασίας μας.

Είχαμε εγκαίρως επισημάνει στην παρούσα Διοίκηση ότι με την αποχώρηση του εκτάκτου προσωπικού 8μηνης απασχόλησης στα τέλη Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί αδυναμία εκτέλεσης εργασιών και το δίκτυο ενδέχεται να λειτουργεί κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια ασφαλείας. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε μείωση των πληρωμάτων, περικοπή βραδιών και εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων που σε συνδυασμό με την έλλειψη ΜΑΠ αυξάνουν τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων.

Στον αντίποδα ενημερωνόμαστε ότι η Διοίκηση ενώ θα έπρεπε να διασφαλίσει τα προβλεπόμενα για την Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΠ ως εργαλείο εκφοβισμού και μοχλό πίεσης προς τους εργαζομένους, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες. Προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στο προσωπικό ενώ δεν έχουν λύσει τα βασικά προβλήματα των προμηθειών και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τη λειτουργία της ΕΥΑΕ αναθέτοντας της, εκδηλώσεις που ανήκουν στην  αρμοδιότητα των Δημοσίων Σχέσεων.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας στις 4.12.2019 αποφασίστηκε ομόφωνα να αναδείξουμε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και αν κριθεί αναγκαίο να προχωρήσουμε σε δυναμικές δράσεις ώστε να βρεθεί οριστική λύση.

Συγκεκριμένα:

  • Απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού ενταγμένο στον Κανονισμό Προσωπικού ΕΥΔΑΠ με ίδια δικαιώματα και ίδιους μισθούς με το ήδη υπάρχον προσωπικό.
  • Απαιτούμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του εκτάκτου προσωπικού 8μηνης απασχόλησης που έχει «κολλήσει» στα γραφεία του αρμόδιου Υπουργείου.
  • Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει να παρανομεί και να εφαρμόσει την νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για πιθανές αγωνιστικές  κινητοποιήσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ                                                    ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ