ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2023
ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
Σε νύχτα τρόμου εξελίχθηκε σήμερα η βάρδια για τρεις συναδέλφους μας που έπεσαν θύματα σφοδρού ατυχήματος την ώρα που εκτελούσαν εργασίες άμεσης επέμβασης σε αγωγό ακάθαρτων.
Οι συνάδελφοι μας έχοντας ως πρώτο μέλημα τους, την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εργαζόντουσαν σε δρόμο αυξημένης κυκλοφορίας όταν ένα δίκυκλο έπεσε πάνω τους με αποτέλεσμα, οι δυο από τους συναδέλφους να μεταφερθούν στο εφημερεύων νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα καθώς και ο αναβάτης του δίκυκλου με αμυχές ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου που στάθηκε τυχερός και δεν τραυματίστηκε παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους συναδέλφους και στον δικυκλιστή.
Αναδεικνύονται για ακόμα μια φορά οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη εργασία μας αλλα και το γεγονός ότι η επικίνδυνη φύση του αντικειμενου εργασίας μας είναι πολύπλευρη.
Δυστυχώς επαληθεύονται οι καταγγελίες στις οποίες έχουμε προβεί κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν ότι η έλλειψη προσωπικού με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες που υπολειτουργούν θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε εντατικοποίηση και εργατικά ατυχήματα.
Είναι σαφές ότι υπάρχουν ευθύνες οι οποίες αναλογούν στη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και στη διοίκηση της εταιρείας που αφενός δεν έχουν μεριμνήσει για άμεσες και επαρκείς σε αριθμό προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αφετέρου καθυστερούν αδικαιολόγητα και τις λιγοστές προλήψεις της προσαύξησης των 1Κ & 4Κ/2018. Με τον ψεύτικο αέρα υπεροχής που τους δίνει η αδιαφορία τους δε δίστασαν να απορρίψουν ανάκληση μετάταξης εργαζομένου που θα ενίσχυσε κάποια απο τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας.
Οι επαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες διασφαλίζουν χαμηλότερη ένταση εργασίας, καθαρό μυαλό στους εργαζομένους, αξιοποίηση όλων των μέσων που έχει στη διάθεση του εργαζόμενος ώστε να διεκπεραιώσει με ασφάλεια την εργασία του, ταχύτερη αντιμετώπιση των βλαβών, εξασφαλίζουν περιορισμό των βλαβών και των επαναλαμβανομένων περιστατικών με αποτέλεσμα και τη λιγότερη όχληση των πολιτών αλλα και πιο ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες για τους εργαζομένους.
Σε αντιθεση με τα παραπάνω η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στρογγυλοκάθεται στα γραφεία της και αντιμετωπίζει τους εργαζομένους ως αριθμούς και ως «κόστος» για τις τσέπες των μετόχων.
Δεν αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα της κατάστασης, δε τους νοιάζει που οι υπηρεσίες υπολειτουργούν δεν μπορούν να στελεχώσουν βάρδιες τις οποίες αφήνουν ακάλυπτες με το βάρος εργασίας να πέφτει στις υπόλοιπες υποστελεχωμένες και με γερασμένο προσωπικο βάρδιες.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση και την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού για την κατάσταση που επικρατεί.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε κανέναν στο βωμό του κέρδους των μετόχων και της ανικανότητας της διοίκησης.
Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να αποφασίσει περεταίρω δράσεις επι του θέματος.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ | -Ο- ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ |