ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Είμαστε στο έλεος της πανδημίας χωρίς κανένα ρεαλιστικό σχέδιο. Γιατί;”

Αθήνα, 16.03.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των ημερών μας ξεπερνούν! Καθημερινά ανακοινώνονται νέα μέτρα προφύλαξης έναντι του SARS-CoV-2(coronavirus). Σταδιακά διακόπτονται όλες οι δραστηριότητες που συνεπάγονται συναθροίσεις όπως γυμναστήρια, εστιατόρια καφετέριες και ουσιαστικά συστήνεται η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους. Και η σύσταση αυτή αφορά όλο τον πληθυσμό όχι μόνο τις ευπαθείς ομάδες.

Η ΕΥΔΑΠ ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες αφενός μέσω των τεχνικών τομέων της και αφετέρου μέσω των περιφερειακών κέντρων. Η ανησυχία του προσωπικού που στελεχώνει τις υπηρεσίες αυτές είναι έκδηλη και φωνές διαμαρτυρίας υψώνονται για την απουσία ουσιαστικών μέσων επαρκούς προστασίας των εργαζόμενων αυτών. Μέχρι σήμερα η προστασία αυτών γίνεται με ελάχιστα αντισηπτικά και από προχθές με γάντια μιας χρήσης.

Ρωτάμε λοιπόν τη διοίκηση,

  • Κρίνετε ότι τα μέτρα αυτά επαρκούν τη στιγμή που η πολιτεία έχει κλείσει τα σχολεία από την περασμένη εβδομάδα να έχετε τα περιφερειακά ανοιχτά και να δέχονται κοινό;
  • Κρίνετε ότι είναι σοβαρότερη η διατήρηση της λειτουργίας των κέντρων αυτών από την εξασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων;
  • Κρίνετε ότι αποτελεί η καταγραφή στην είσοδο στα κτίρια των επισκεπτών μέσο προστασίας σε μία πανδημία;
  • Κρίνετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία από τους εργαζόμενους χωρίς τα απαιτούμενα ΜΑΠ (μάσκες προσώπου, γάντια, επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού, φόρμες μιας χρήσεως κτλ.) ;
  • Κρίνετε ότι χωρίς να εξασφαλιστεί το κόστος των τεστ ελέγχου του ιού θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε στελεχωμένους τους νευραλγικούς τομείς λειτουργίας;

Είμαστε στο έλεος της πανδημίας (Covid-19) χωρίς κανένα ρεαλιστικό σχέδιο και αναρωτιόμαστε γιατί,

  • η εταιρεία καθυστέρησε να συστήσει την ομάδα αντιμετώπισης κρίσης
  • δεν αξιοποιούνται προβλέψεις του σχέδιο αντιμετώπισης κρίσης που είχε συσταθεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
  • η διοίκηση είναι αρνητική και δεν υιοθετεί τις προτάσεις εξειδικευμένων και καταρτισμένων στελεχών της για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τονίζουμε στη διοίκηση, πως δεν εξασφαλίζεται το μπόνους της με περικοπές στις επιτακτικές δαπάνες που επιβάλουν οι δύσκολες συνθήκες και στις διατακτικές σίτισης (κουπόνια), απαιτείται σύμπνοια διοίκησης και εργαζομένων.

Οι καιροί επιβάλουν αλλαγές στο σχεδιασμό και ταχύτατη προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους λόγους αυτούς, καλούμε τη διοίκηση, να διακόψει τη λειτουργία των περιφερειακών κέντρων, των διοικητικών υπηρεσιών να δώσει προτεραιότητα στην προμήθεια επαρκών ποσοτήτων υγειονομικού υλικού για τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο τη συνεχή λειτουργία των ΜΕΝ των τομέων ύδρευσης και αποχέτευσης και των ΚΕΛ για να μείνει όρθια η εταιρεία στο ρόλο ύπαρξης της, την αδιάλειπτη παροχή νερού και στην παροχή υπηρεσιών αποχέτευσης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. Ο ρόλος του Προέδρου της Ε.Υ.Α.Ε. δεν θα έπρεπε να περιορίζεται σε επικοινωνιακές δράσεις και συστάσεις για πλύσιμο χεριών αλλά θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις ελλείψεις των ΜΑΠ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here