Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογοι Μηχανικών, Επιστημόνων & Αποχέτευσης: “Νικήσαμε”

06 Οκτωβρίου 2022

ΝΙΚΗΣΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ αγωνίζονται μαζί με τα κινήματα και την κοινωνία και πετυχαίνουν σημαντικές νίκες για το δημόσιο νερό, για τη δημόσια ΕΥΔΑΠ, για τα συμφέροντα των εργαζομένων στον κύκλο του νερού και για το δικαίωμα των πολιτών σε απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης.

Η χτεσινή απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μεγάλη δικαίωση όσων αγωνίστηκαν και όσων προσέφυγαν έγκαιρα και σχεδιασμένα στο ΣτΕ ενάντια στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει δια της πλαγίας το ΕΥΣ (Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα) της Αττικής.

Το ΣτΕ με την ομόφωνη απόφαση 1886/2022 της μείζονος σύνθεσης του Δ’ Τμήματος ακύρωσε όλες τις πράξεις εγκατάστασης ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ για είκοσι χρόνια (προκήρυξη, απόφαση Υπουργού, απόφαση διυπουργικής επιτροπής) ως παράνομες, διότι παραβίασαν τους νόμους 4812/2021 και 3389/2005.

Οι Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ο σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ και το Σωματείο Εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ ανέλαβαν την ευθύνη να καταθέσουν έγκαιρα την προσφυγή και να καλύψουν το σημαντικό οικονομικό κόστος. Αποδείχτηκαν έτσι, αντάξιοι του ρόλου που τους έχουν αναθέσει τα μέλη τους και που πρέπει να έχει το συνδικαλιστικό κίνημα στην κύκλο παροχής υπηρεσιών σε ένα κοινό αγαθό, όπως το νερό.

Εκτός όλων των άλλων με αυτήν την απόφαση διασώθηκε η δουλειά των διακοσίων συναδέλφων μας στην Διεύθυνση Υδροληψίας.

Συνεχίζουμε το δίκαιο, όμορφο και αναγκαίο αγώνα και απαιτούμε την εφαρμογή όλων των αποφάσεων του ΣτΕ. 

Μακριά τα χέρια σας από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ.

Απαιτούμε τη δημόσια ιδιοκτησία, τον κοινωνικό έλεγχο και  την ενιαία διαχείριση όλου του κύκλου του νερού από τις πηγές στις βρύσες των σπιτιών και έως την απόληξη των λυμάτων επεξεργασμένων στο φυσικό αποδέκτη.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ …

Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ ΕΥΔΑΠ Σωματείου Εργαζομένων στην
Αποχέτευση ΕΥΔΑΠ
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. ΓραμματέαςΟ ΠρόεδροςΗ Γεν. ΓραμματέαςΟ ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Ηλίας
Κορλός
Κώστας
Λυμπέρης
Γιώργος
 Δήμτσας
Δέσποινα
Ζάννου
Γιώργος ΡαντίτσαςΚώστας Μαρινάκης

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ