Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Οι συνάδελφοι της Αποχέτευσης έστειλαν ηχηρό μήνημα με το συντριπτικό 78%

Οκτώβριος 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η παράταξη που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ως η μεγάλη Προοδευτική παράταξη του εργασιακού μας χώρου, χαιρετίζει και ευχαριστεί για μια ακόμη φορά όλους τους συνάδελφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του Σωματείου Εργαζομένων Αποχέτευσης με ποσοστό συμμετοχής που έφτασε το 96%.

Χαιρετίζει και ευχαριστεί τους συνάδελφους που αναγνωρίζοντας την επιτυχημένη πορεία μας κατά την τελευταία τριετία και στο Σωματείο Αποχέτευσης, απάντησαν με ηχηρό τρόπο, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση εξασφαλίζοντας πλειοψηφία στους 127 υποψήφιους του συνδυασμού μας με συντριπτικό ποσοστό 78% από 72% το 2019.

Χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους τους συνάδελφους που δεν υπέκυψαν στον εκφοβισμό μεγάλων και μικρών συνδικαλιστικών στελεχών, που δεν έπεσαν στη παγίδα όσων παραχαράσσουν την πραγματικότητα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για όσους υποθήκευσαν το μέλλον μας αποφασίζοντας χωρίς εμάς να προχωρήσουν χωρίς αυτούς.

Με τη συμμετοχή τους και τη στήριξη τους οι εργαζόμενοι στην αποχέτευση:

  • Εδραίωσαν τον  προοδευτικό και  αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου μας.
  • Αποφάσισαν, το δυναμικότερο Σωματείο στην ΕΥΔΑΠ, να συνεχίσει την ακηδεμόνευτη και διεκδικητική του πορεία, ώστε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων να αποτελούν την πυξίδα του.
  • Απαίτησαν μια ΕΥΔΑΠ με Δημόσιο έλεγχο και οικονομική αυτοτέλεια.
  • Έστειλαν πίσω το «λογαριασμό» σε αυτούς που εμπνεύστηκαν και αποφάσισαν  την μηδενική  ΕΣΣΕ 2021.
  • Τιμώρησαν τις παρατάξεις ΕΑΚΕ και ΕΣΚ που χάρισαν τα χρήματα των εργαζομένων από το συνταξιοδοτικό στη διοίκηση και συμφώνησαν σε παράταση της περικοπής των επιδομάτων μας έως το 2024
  • Καταδίκασαν την συνεργασία της ΕΣΚ με την ΕΑΚΕ  που υλοποιείται σε όλα τα συνδικαλιστικά επίπεδα της ΕΥΔΑΠ ( ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ, Πολιτιστικό Κέντρο, ανταλλαγή ψήφων σε Συνεταιρισμό και Σύλλογο προσωπικού για να διατηρεί η ΕΣΚ τοv «δοτό» Γεν. γραμματέα  κτλ.). Οι εργαζόμενοι τους οδήγησαν στη συντριβή με  ιστορικά χαμηλά ποσοστά για την ΕΑΚΕ να υποχωρεί σε 14% από 16% το 2019 ενώ η  ΕΣΚ υπέστη  μεγαλύτερη συντριβή από το 2019 και συρρικνώθηκε σε 8% από 10% εξασφαλίζοντας μια έδρα στην ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ με ψήφους που πήρε από την ηλεκτρονική κάλπη του νόμου Χατζηδάκη.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι ,

Πιστοί στις αρχές μας και αντιλαμβανόμενοι για άλλη μια φορά το ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι:

Δεσμευόμαστε για άλλη μια φορά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους συνάδελφους για μια ΕΥΔΑΠ με κοινωνικό χαρακτήρα.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων Αποχέτευσης
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Οι Υποψήφιοι

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ