Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Συνάντηση με Σαχίνη & Τόσιο στις 21-09-2021

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Συναδέλφισσες –οι,

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας πραγματοποίησε, στις 21-09-2021, συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβούλο κ. Σαχίνη και τον αναπληρωτή κ Τόσιο, θέτοντας τα αιτήματα που αφορούν των επιστημονικό κλάδο. Επειδή στη συνάντηση δεν πήραμε καμία ουσιαστική απάντηση επί των αιτημάτων μας τα κοινοποιήσαμε και με επιστολή στη διοίκηση στις 04-10-2021 και τα γνωστοποιήσαμε και στην Γενική  Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, που είναι και μέλος του συλλόγου μας, στην δια ζώσης συνάντηση μας την 18.10.2021.

Η Διοίκηση συνεχίζοντας την πεπατημένη τακτική της, αδιαφορεί για τα αιτήματα μας και δεν δείχνει  διάθεση να δώσει κάποια ουσιαστική λύση. Ενώ ταυτόχρονα  οι υπηρεσιακές μονάδες στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και  την εντατικοποίηση λόγω των αυξημένων  εργασιακών απαιτήσεων.
Επειδή η διοίκηση συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματά μας και εξακολουθεί να λαμβάνει  μονομερώς   αποφάσεις  επί τόσο σημαντικών και κρίσιμων ζητημάτων που επηρεάζουν και αφορούν  άμεσα  το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την κλιμάκωση των συνδικαλιστικών και νομικών ενεργειών μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Συναδέλφισσες, -οι,

Σας γνωστοποιούμε ότι εντός των προσεχών ημερών θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας για να αποφασίσει τις επόμενες συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειές μας για όλα τα αιτήματα που θέσαμε με την 272/04-10-2021 επιστολή μας.

Κανονισμός Προσωπικού.
Η διοίκηση δρομολογεί  αλλαγές , επί το χείρον  για τους εργαζόμενους σχετικά με τον κανονισμό προσωπικού, τη διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού και τον κανονισμό υγειονομικής περίθαλψης εκμεταλλευόμενη και την προσωρινή διοίκηση στην ΟΜΕ που βάση της δικαστικής απόφασης δεν έχει πλέον καμία αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης

Κτιριακά- Εργασιακές συνθήκες.
Η κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας έχει οδηγηθεί σε πανωλεθρία. Στην ΕΥΔΑΠ, αντί να λαμβάνονται μέτρα για την αποσυμφόρηση των χώρων και την κοινωνική αποστασιοποίηση, όπως επιβάλλει η  ορθή πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Η πύκνωση των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους και η χειροτέρευση που προκαλείται στις εργασιακές συνθήκες έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του προσωπικού. Το πρόβλημα διευρύνεται και με την γιγάντωση του οργανογράμματος.

Μια εταιρία κερδοφόρα και με επαρκή ρευστότητα, όπως η ΕΥΔΑΠ, δεν μπορεί να μετακυλίει το πρόβλημα στους υπηρεσιακούς παράγοντες και οφείλει να δώσει άμεσα λύση νοικιάζοντας ή αγοράζοντας κτίρια  για την άμεση διασφάλιση αξιοπρεπών, ασφαλών και υγιεινών εργασιακών συνθηκών για όλους τους εργαζόμενους.

Θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για τις κινήσεις μας και την αναγκαία προσωπική σας συμμετοχή σε όποιες νομικές ενέργειες αποφασιστούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορλός Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυμπέρης Κώστας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ