Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΙΤΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς: 1. Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κ. Θεοδώρα Βαρβαρίγου
 2. Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χάρη Σαχίνη
 3. Μέλη Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ. Α.Ε./ κ.κ.: Αν. Τόσιος, Αικ. Μπερίτση, Αλέξ. Νασούφης, Άγγ. Αμδίτης, Μιχ. Σταυρουλάκης, Δημ. Κωνσταντακόπουλος, Χρ. Καραπλής, Χρ. Μηστριώτης, Παν. Σκουλαρίκης, Γ. Αλεξανδράκης, Μ. Αγγελάκης.  
Αξιότιμα Μέλη της Διοίκησης,

Με την από 23-11-2020 εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, επίκειται να εγκριθεί ένα νέο ΘΗΡΙΩΔΕΣ Οργανόγραμμα, που όμοιό του δεν νομίζουμε να έχει υπάρξει από γεννήσεως της ΕΥΔΑΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΥΔΑΠ είναι, κατά κύριο λόγο, μία Τεχνική Εταιρεία με Μηχανικούς οι οποίοι έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, θεωρητική κατάρτιση και εξειδικευμένες γνώσεις, βάσει των οποίων σχεδιάζουν, συντάσσουν στατικές, μηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές μελέτες, συντονίζουν, εκτελούν και φέρουν σε πέρας όλα τα έργα που σχετίζονται με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του Νομού Αττικής, δεδομένου ότι η Ε.ΥΔ.Α.Π. έχει ως αντικείμενο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, τη μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία, εκμετάλλευση, συντήρηση, διαχείριση, επέκταση και ανανέωση συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Παρά λοιπόν τον κρισιμότατο ρόλο των Μηχανικών στην Εταιρεία, ουδέποτε ετέθη προς διαβούλευση το συγκεκριμένο Οργανόγραμμα – το οποίο από ότι φαίνεται ετοιμαζόταν εν κρυπτώ – έτσι ώστε όχι μόνον οι Μηχανικοί αλλά και άλλες ειδικότητες να εκφέρουν άποψη και να συμβάλλουν στην διαμόρφωσή του.

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Κινήσεις οι οποίες δεν έχουν την αποδοχή του Προσωπικού της Εταιρείας και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη γραφειοκρατία και αλληλοεπικάλυψη αντικειμένων, δεν πρόκειται να επιτύχουν και τελικά θα εκθέσουν την Εταιρεία στο καταναλωτικό κοινό.

Με εκτίμηση
Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ               ΜΑΙΡΗ ΛΙΑΠΗ

Το παρόν κοινοποιείται: 

  • Πρόεδρο Δ.Σ. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Μέλη Δ.Σ. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.
  • Στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών
  • Στην Ο.Μ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.
  • Στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
  • Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here