ΣYMMAXIA: “Οργανόγραμμα σκοπιμοτήτων και κομματικών διευθετήσεων”

Αθήνα, 30.11.2020 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οργανόγραμμα σκοπιμοτήτων και κομματικών διευθετήσεων!

Η κομματική όπως διαφαίνεται Διοίκηση επιδιώκοντας να αποσβέσει τα 150 εκ. ευρώ και την εκχώρηση του ΕΥΣ,  που μετά τον 1,5  χρόνο υποχωρητικότητας και  αποτυχημένων διαπραγματεύσεων δεν θα αποφύγει να καταβάλει στο υπουργείο και ετοιμάζεται να τα μετακυλήσει στους εργαζόμενους και τον τελικό καταναλωτή.

Με  παρέμβαση του αναπληρωτή  Υπουργού Οικονομικών κ. Θεωδ. Σκυλακάκη προετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση που θα θέτει την ΕΥΔΑΠ σε καθεστώς επιτήρησης  με ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, αναγκαστικές αποχωρήσεις προσωπικού με δυσμενείς όρους (εθελούσια) και απολύσεις κ.α. 

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται  εσωτερικές δομές, συνθήκες και δράσεις  διαμορφώνοντας οργανόγραμμα παγκόσμιας πρωτοτυπίας που αντί να προέρχεται από το στρατηγικό σχεδιασμό και  στόχους στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του οργανισμού,  προέρχεται από την  αποτυχία να μειώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν το τίμημα για το αδιύλιστο νερό .
Πρώτο δείγμα όλων αυτών είναι η διαβλητή, φωτογραφική και αντιδεοντολογική προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, που οριοθετεί τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων θέσεων.

Δημιουργούνται λοιπόν αλλαγές στην οργανωτική δομή και την στελέχωση,  δίχως να προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος με τους εργαζόμενους (ΟΜΕ, Σύλλογος Μηχ/κων, Επιστημονικός κ.α.) και τα στελέχη της εταιρείας (Γεν. Διευθυντές, βοηθούς Γεν. Διευθυντές, Διευθυντές κ.α.),  και υιοθετούνται εν μέσω πανδημίας και lock down με προχειρότητα.  Η εισηγούμενη αξιολόγηση  παραβιάζει κατάφωρα τον κανονισμό προσωπικού της ΕΥΔΑΠ και γίνεται για να χρηματοδοτηθεί  ένας ακόμη σύμβουλος.

Το προτεινόμενο οργανόγραμμα αυξάνει το μισθολογικό κόστος κατά 250.000 ευρώ,  είναι δυσλειτουργικό και δυσανάλογο σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων και θα δημιουργήσει στρεβλώσεις απογυμνώνοντας όλη την παραγωγική  δομή της εταιρίας.
Ενδεικτικό της πρόχειρης προσέγγισης είναι ότι :

  • Διαλύουν την Γενική Διεύθυνση Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.
  • Υποβαθμίζουν σε λειτουργία και αντικείμενο την Γενική Διεύθυνση Πελατών. Μεταφέρουν την καταμέτρηση  σε μια τεχνική γενική διεύθυνση που δεν έχει κουλτούρα είσπραξης εσόδου και με προοπτική την άμεση εκχώρησή της σε εργολάβο.
  • Υποβαθμίζουν την ΕΕΣΥΠ και την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων και την ενοποιούν με την ασφάλεια εγκαταστάσεων. Ποια η σχέση του security με τον μηχανικό ασφαλείας;
  • Καταργούν διευθυντές και προϊστάμενους χωρίς αξιολόγηση, ενώ διακηρύσσουν αντικειμενικότητα.
  • Καταργούν τους περισσότερους Βοηθούς Γενικούς Διευθυντές  αλλά διατηρούν έναν εκ των δύο με προφανή κομματική τοποθέτηση. Μήπως αναγνωρίστηκε η έως τώρα «πετυχημένη» καριέρα του ;

Ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων Γιώργος Αλεξανδράκης ανέδειξε τα παραπάνω στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και ήταν ο μοναδικός που καταψήφισε το συγκεκριμένο οργανόγραμμα και κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική στον κύκλο διαχείρισης του νερού.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία εντός των ημερών θα αναλάβει καμπάνια ενημέρωσης στα ΜΜΕ για να αναδείξει ξανά όσα  επιχειρεί με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της η κυβέρνησης στο κοινωνικό αγαθό του νερού.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here