Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Ανίερες συνεργασίες σκοπεύουν να διαταράξουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Συνεταιρισμού”

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Αθήνα, 25.11.2019

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη, ιδρύθηκε με γνώμονα τη συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, μας βρίσκουν περισσότερο παρά ποτέ έτοιμους με ριζοσπαστικές  προτάσεις.
Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, οραματιζόμαστε τον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΕΥΔΑΠ ως βασικό μοχλό της συν εργατικότητας, της αλληλεγγύης και της συμμαχικής αντίληψης τόσο μεταξύ των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ όσο και μεταξύ των συμπολιτών μας.
Στόχος είναι να δώσουμε νέα πνοή στον συνεταιρισμό, πραγματικό λόγο ύπαρξης στην υπηρεσία των μελών του αλλά και της κοινωνίας εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες προσανατολισμένες στις αρχές και τις αξίες ενός τρίτου εναλλακτικού πυλώνα της οικονομίας, του πυλώνα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Ο Συνεταιρισμός μας έχει μπορεί να πρωταγωνιστεί σε αυτό τον εναλλακτικό τρόπο δράσης της κοινωνίας, που είναι πιο επιτακτικός από ποτέ, αρκεί να αποκτήσει διοίκηση με όραμα και όρεξη για δουλειά.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Σήμερα περισσότερο από ποτέ,  η ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης τις εκλογές του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και δεν θα επιτρέψει ο συνεταιρισμός να  γίνει  έρμαιο στις επιδιώξεις «ομάδων»  που συμμαχούν ευκαιριακά προδίδοντας τις ιδεολογικές καταβολές τους με μόνο στόχο το ξεκοκάλισμα των αποθεματικών του.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τη στήριξη των εργαζομένων είναι η μοναδική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί ότι ο συνεταιρισμός θα αλλάξει πρόσωπο και θα γίνει ένας πραγματικά χρήσιμος φορέας για τα μέλη του και για τη κοινωνία.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ανίερες συνεργασίες που σκοπεύουν να διαταράξουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συνεταιρισμού θα έρθουν αντιμέτωπες με τα θεσμοθετημένα όργανα των εργαζομένων.  
Το συνδικάτο έχει χρέος  να προστατέψει συνδικαλιστικά και νομικά τα συμφέροντα του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.  

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Πιστεύουμε ότι η συνεταιριστική επιχείρηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ είναι αναγκαία στην πραγματικότητα που βιώνουμε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες της χώρας.
Η εκπροσώπηση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στο διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού θα επιδιώξει άμεσα αλλαγές όπως:

  • Να επανεξεταστεί η καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών του Συνεταιρισμού με δυνατότητα προμήθειας καταναλωτικών αγαθών διατροφής, υγιεινής κλπ, τυποποιημένων,  με σημαντικές εκπτώσεις τα οποία θα διαθέτει με πληρωμή στα μέλη του μετρητοίς ή με πίστωση.
  • Να δημιουργήσει δράσεις παρέμβασης με συνεταιρισμούς αγροτών, παραγωγών, και την απευθείας διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στους συναδέλφους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΕΥΔΑΠ αλλά και συμπολίτες μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας θα δημιουργήσει  στο ιστολόγιο του Συνεταιρισμού συμπληρωματικές διαδικασίες που με απλό τρόπο θα βρίσκει κανείς τα «Διαθέσιμα Είδη» και ο χρήστης θα μπορεί να διαλέξει από τη λίστα το προϊόν που θέλει και στη συνέχεια να παραγγείλει την ποσότητα που επιθυμεί. Το αντίτιμο θα πληρώνεται απευθείας στον παραγωγό/προμηθευτή. Ο Σύλλογος δεν θα εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην οικονομική συναλλαγή μεταξύ καταναλωτή και παραγωγού/προμηθευτή.
  • Να δημιουργηθεί κοινοπραξία με συνεταιριστικές οργανώσεις αγροτών με σκοπό την παραγωγή και διάθεση βιολογικών  προϊόντων.
  • Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του, μετέχοντας ως μέλος Δευτεροβάθμιων Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Να επιδιώξει συμπράξεις με άλλους Συνεταιρισμούς ή και Δήμους που με βάση το Καταστατικό (άρθρο 3) μπορούν να αποτελέσουν μέλη του ή και αντίστροφα.
  • Να δημιουργηθούν  συνεργασίες με ταξιδιωτικές και τουριστικές  επιχειρήσεις για την παροχή εκπτωτικών προγραμμάτων διακοπών των εργαζομένων.
  • Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες ο Συνεταιρισμός, θα πρέπει να διασφαλίσει τη χορήγηση των δανείων πρωτίστως των εργαζομένων και να λειτουργήσει στη βάση μιας ομπρέλας προστασίας όλων των μελών του, τόσο των εργαζομένων όσο και των  συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ, παρέχοντας νέες υπηρεσίες αλλά και δημιουργώντας πολύπλευρες συνεταιριστικές συνεργασίες. Αναφορικά με το θέμα των δανείων που αιτούνται οι συνταξιούχοι πρέπει να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει τόσο αυτούς αλλά ταυτόχρονα δεν θα θίγει τα  συμφέροντα των εργαζομένων.

Βασική κατεύθυνση της Συμμαχίας είναι η εγγραφή όλων των Συναδέλφων στον Συνεταιρισμό και η εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ από τον Συνεταιρισμό με διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες του.

Η Συμμαχία είναι το κίνημα  όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ

Περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας και τις δικές σας προτάσεις, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ρόλο ισχυρό, αξιοπρεπή και ανεξάρτητο στο σύγχρονο Συνεταιρισμό και στην υπηρεσία των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κρίσης με αλληλεγγύη στο νεοσυντηρητικό  περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ  στις επικείμενες εκλογές του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ,
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Την Τετάρτη 1η κάλπη (7:00 – 10:00 Περισσός και 10:30 – 14:00 Λαοδικείας) &
                2η κάλπη (7:00 – 11:30 Τεχν. Πειραιά και 12:00 – 13:30 Μενίδι).
Τα μέλη πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας τους.

Τα ονόματα των υποψηφίων μας για το Δ.Σ. και το Εποπτικό Συμβούλιο

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1.         ΒΟΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Βασιλείου
2.         ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΣ ΒΑΪΟΣ του Κωνσταντίνου
3.         ΓΙΟΥΡΜΕΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Αντωνίου
4.         ΓΡΑΤΣΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Σταμάτη
5.         ΖΑΓΚΑΒΙΕΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Νικολάου
6.         ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Νικολάου
7.         ΚΑΛΥΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  του Γεράσιμου
8.         ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Επαμεινώνδα
9.         ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
10.       ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του Παύλου
11.       ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
12.       ΝΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
13.       ΣΤΑΜΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ του Γεράσιμου
14.       ΤΣΙΜΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αντωνίου
15.       ΤΣΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Νικολάου
16.       ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευάγγελου
17.       ΦΡΙΝΤΖΗΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου
18.        ΦΥΤΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θωμά

Β. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1.            ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Φιλίππου
2.            ΕΥΤΑΞΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Αριστοτέλη
3.            ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του Θωμά
4.            ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Χρήστου
5.            ΜΑΡΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ του Χαράλαμπου
6.            ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του Ιωάννου
7.            ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Μάρκου
8.            ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σταύρου
9.            ΤΣΟΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χαριλάου
10.          ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Βασιλείου

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ