Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Έχουν το θράσος στην ΕΣΚ να μιλάνε για δικαίωση του προσωπικού ενώ κοίταξαν την πάρτη τους;”

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουν το θράσος στην ΕΣΚ να μιλάνε για δικαίωση του προσωπικού ενώ κοίταξαν την πάρτη τους;

Συναδέλφισσες-οι,

Πανηγυρίζουν στην ΕΣΚ δήθεν για το προσωπικό που στην καλύτερη περίπτωση θα εισπράξει ψίχουλα ενώ τα στελέχη τους εκμεταλλεύθηκαν μια δικαστική απόφαση με αποτέλεσμα να καταστρατηγηθεί το 5νθήμερο στην ΕΥΔΑΠ και να τους επιδικαστούν χιλιάδες €.

Συγκεκριμένα το 2021 εκδόθηκε για λογαριασμό εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ δικαστική απόφαση με το νομικό σύμβουλο της ΟΜΕ που δικαίωνε εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ για το θέμα των ρεπό.

Με βάση δε το δικασμένο της 1ης απόφασης συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΣΚ ενώ θα έπρεπε να απαιτήσουν να εφαρμοστεί η απόφαση σε όλο το προσωπικό, εκείνοι χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων προσέφυγαν εκ νέου για λογαριασμό τους και μόνο στο δικαστήριο.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έχει ενοχλήσει τα στελέχη της ΕΣΚ που ακολουθώντας τις συνήθεις πρακτικές τους προπηλακίζουν συναδέλφους με αντιδημοκρατικές διαδικασίες με χαρακτηριστικότερη την παράνομη απόφαση για διαγραφή δυο συνδικαλιστικών στελεχών της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ από τα μητρώα του Συλλόγου Προσωπικού.

Με βάση τα ανωτέρω απαιτούμε άμεσα από ΟΜΕ και Σύλλογο Προσωπικού :

  • Να μας ενημερώσουν γιατί δεν ζητήθηκε η εφαρμογή της 1ης δικαστικής απόφασης σε όλο το προσωπικό.
  • Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι ποιοι συνδικαλιστές της ΕΣΚ επωφελήθηκαν της δικαστικής απόφασης και ποια τα ακριβή ποσά που τους έχουν επιδικαστεί ;

Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ επανειλημμένα έχει ζητήσει από την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να σκληρύνει τη στάση της ενόψει των διαπραγματεύσεων για την νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ). Οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με την άρνηση της διοίκησης έως τώρα να επιλύσει κάποια από τα βασικά αιτήματα μας όπως :

  • Την ανάκληση των μονομερών ενεργειών της διοίκησης στους προσληφθέντες εργαζομένους από 14.2.2012 έως σήμερα και την εφαρμογή των ΕΣΣΕ και του Κανονισμού Προσωπικού.
  • Την διατήρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που απορρέουν από τις ΕΣΣΕ και τον Κανονισμό Προσωπικού για την διασφάλιση της 5νθήμερης εργασίας στην ΕΥΔΑΠ.
  • Την αποτροπή της προσπάθειας τοποθέτησης καρτών ελέγχου προσωπικού αξίας χιλιάδων ευρώ (€) που με διασταλτική ερμηνεία του νόμου, επιχειρεί η Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού να τοποθετήσει στους χώρους εργασίας.

μας δημιουργούν την αίσθηση ότι εξαντλείται σκόπιμα το χρονικό διάστημα έως την λήξη της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για να περάσουμε στη μετενέργεια και να επιβληθεί στους εργαζόμενους μια νέα κακή συμφωνία.

Για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Υ.Γ. Σοβαρότατα ηθικό θέμα έχει προκύψει για το εάν πρέπει να διαπραγματεύεται τη νέα ΕΣΣΕ ο Γεν. Γραμματέας της ΟΜΕ μετά την παραδοχή ότι είναι και συνταξιούχος.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ