Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία: “Εξασφάλισαν αυξήσεις στους μισθούς τους εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων!”

 

Αθήνα, 8.3.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξασφάλισαν αυξήσεις στους μισθούς τους εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων!
Συναδέλφισσες-οι,

Με την περίφημη υπογραφή της κατάπτυστης ΕΣΣΕ 2021 οι βασικοί της διαπραγματευτές κύριοι Ρετουνιώτης (ΑΚΕ),  Χαρατσής (ΕΣΚ) και Σκόνδρας (ΠΑΣΚΕ) φρόντισαν να ευνοηθούν προσωπικά καθότι ανήκουν στην κατηγορία που θα λάβουν πάνω από 10% αύξηση στα μισθολογικά τους κλιμάκια. Ενώ λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού θα πάρει μηδενικές αυξήσεις, αυτοί εξασφαλισμένοι πλέον έβαλαν άνετα πλάτη  στη διοίκηση να μην υλοποιήσει  το συνταξιοδοτικό των εργαζομένων ποσού 14 εκατ. Ευρώ και με τον τρόπο αυτό η Διοίκηση Σαχίνη  διασφάλισε  τα bonus της.

Δεν θα περιμέναμε σίγουρα κάτι παραπάνω από τους «συνδικαλιστές» :

  • που δεν χορηγούν καταστάσεις μελών και μετακινούν εν κρυπτό στρατιές ψηφοφόρων για να αλλοιώσουν το εκλογικό σώμα του συλλόγου μας.
  • που ξόδεψαν περίπου 80 χιλιάδες  ευρώ από τα ταμεία του Συλλόγου και ούτε καν προχώρησαν σε προσφυγή για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας (Ε.Υ.Σ).

Αλήθεια γιατί

  • δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση για την διαδικασία εκχώρησης με απευθείας ανάθεση της εκτύπωσης και εμφακέλωσης των λογαριασμών σε γνωστό φιλοκυβερνητικό εργολάβο;
  • τηρούν σιγή ιχθύος ενώ γνωρίζουν ότι η Διευθύντρια Δραστηριοτήτων Ανθρωπίνου Δυναμικού ετοιμάζει κάρτες ελέγχου του ωραρίου εργασίας του προσωπικού ;

Αληθεύει ότι ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του συλλόγου μας συμφώνησαν να χορηγηθούν μετά τις εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού ;

Συναδέλφισσες-οι,
Την ώρα που όλη η κοινωνία μαστίζεται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και ο οικογενειακός προγραμματισμός παρότι έχει πέσει ήδη έξω από την κυβερνητική πολιτική  προβλέπεται να επιβαρυνθεί με επιπλέον αυξήσεις στα είδη διαβίωσης λόγω των πρόσφατων γεγονότων είναι αυτονόητο ότι πρακτικές σαν τις αναφερόμενες παραπάνω προσβάλουν και θίγουν όσους περιμένουν να υπάρχει σύμπνοια, συναδελφικότητα και εμπιστοσύνη.

Για τους λόγους αυτούς και μόνο Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ  στις προσεχείς εκλογές  καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς σε σύλλογο και ΟΜΕ με άμεσους  στόχους :

  • Την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή των μετοχών από την ΕΕΣΥΠ στο Ελληνικό Δημόσιο.
  • Την υπογραφή συμπληρωματικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους βασικούς μισθούς για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια.

Συναδέλφισσες-οι,
Τέλος, 8 Μαρτίου 2022 τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ως ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών οι οποίες με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που έχουν προκηρύξει ΕΚΑ & ΑΔΕΔΥ στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Σύλλογο Προσωπικού

Η εκτελεστική της επιτροπή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ