Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία: “Οι μάσκες έπεσαν, ξεπουλάνε και τον αγώνα για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ”

 

Αθήνα, 28.2.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι μάσκες έπεσαν, ξεπουλάνε και τον αγώνα για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ!

Συναδέλφισσες-οι,

Την Τετάρτη 23.2.2022 οι σύλλογοι Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ, Επιστημονικού Προσωπικού & Αποχέτευσης προχώρησαν σε κινητοποίηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της αίθουσας του Διοικητικού Συμβουλίου στην Λαοδικείας, ώστε να παρεμποδιστεί η εξ αποστάσεως συνεδρίαση.

Ευελπιστούσαμε (μάταια) ότι και ο Σύλλογος Προσωπικού που είχε την προγραμματισμένη του εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα προχωρούσε σε αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας στον Περισσό (στα γραφεία Προέδρου & Διευθύνοντος) ώστε η προσωρινή διοίκηση να σταματήσει τις συνεδριάσεις της.

Το αίτημα κατατέθηκε και επίσημα από τον επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στο Σύλλογο Προσωπικού συνάδελφο Βάιο Γιαννουσά κατά την τοποθέτηση του και δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν θετικά, όπως θα έπρεπε.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι κύριοι Ρετουνιώτης (ΑΚΕ), Χαρατσής (ΕΣΚ) και Σκόνδρας (ΠΑΣΚΕ), βασικοί διαπραγματευτές της κατάπτυστης Συλλογικής Σύμβασης που μας επέβαλλε μηδενικές αυξήσεις και μας πήρε εκτός των άλλων και 14 εκατομμύρια από τις τσέπες μας (συνταξιοδοτικό) βάζουν για μια ακόμη φορά πλάτη στην κομματική διοίκηση Σαχίνη.

Η παραπάνω στάση τους επιβεβαιώνεται από το ότι ξόδεψαν περίπου 80 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό που παρουσίασαν, από τις εισφορές των εργαζομένων σε οδοιπορικά, δώρα (γνωστές κινήσεις εντυπωσιασμού) και δικηγορικά γραφεία και ούτε καν δεν προχώρησαν σε προσφυγή για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας (Ε.Υ.Σ).

  • Κύριοι, που θέλετε να φέρετε τον τίτλο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τι έχετε να πείτε στους 200 συναδέλφους και τις οικογένειες τους που κινδυνεύουν;
  • Για ποιους λόγους δεν προχωρήσατε σε προσφυγή για το ΕΥΣ;
  • Για ποιους λόγους δεν απαιτείτε την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ;
  • Επιλέξατε να κόψετε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου την χρονική περίοδο που εξελισσόταν η κατάληψη; Αυτή την αγωνιστικότητα πρεσβεύετε; Έτσι αντιλαμβάνεστε την έννοια της ταξικής συνείδησης;

Συναδέλφισσες-οι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις προσεχείς εκλογές καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν και να καταδικάσουν στην κάλπη τις παραπάνω παρατάξεις που κρατούν το σύλλογο υπό την ομηρία της Διοίκησης.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Σύλλογο Προσωπικού
 
Η εκτελεστική της επιτροπή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ