Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συνάντηση ΣΕΚΕΣ με την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Δελτίο Τύπου 14/10/2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/10 στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας του ΣΕΚΕΣ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χάρη Σαχίνη και τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Αναστάσιο Τόσιο. Το ΣΕΚΕΣ εκπροσώπησαν τα μέλη της Γραμματείας του Κώστας Λυμπέρης, Αλέξανδρος Μερσινιάς, Πέτρος Μπαστέας, Θανάσης Φωτόπουλος και Γιώργος Τζοβάνης. 

Στην συνάντηση από την πλευρά της Διοίκησης έγινε ενημέρωση για την πορεία της σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο και την σημασία που θα έχει η θετική έκβασή της για την μελλοντική πορεία της ΕΥΔΑΠ. Αναφέρθηκε ως βασικός και άμεσος στόχος της νέας διοίκησης να οδηγήσει την Εταιρεία σε ένα μετασχηματισμό που θα της επιτρέψει να είναι σύγχρονη και αποδοτική ξεκινώντας με τις μελέτες και παρεμβάσεις σε πέντε βασικούς τομείς λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ αυτούς των Οικονομικών Υπηρεσιών, των Προμηθειών, του Ανθρώπινου Δυναμικού, των Πελατών και των Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΣ κατέθεσαν υπόμνημα με τις απόψεις του ΣΕΚΕΣ σε 10 βασικές ενότητες θεμάτων (καθώς και πολυσέλιδο ντοσιέ με 21 ανακοινώσεις με τις θέσεις του ΣΕΚΕΣ για όλα σχεδόν τα θέματα) που αφορούν στην ανάπτυξη της εταιρείας, τις ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης ώς ανθρώπινο δικαίωμα και του νερού ως κοινωνικού αγαθού, την ανάκτηση υπηρεσιών από εργολάβους, την στρατηγική αντιμετώπιση των θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού με την αύξηση των προσλήψεων μονίμου προσωπικού, τα εργασιακά ζητήματα (άμεση εφαρμογή 6ωρης ημερήσιας απασχόλησης και εργάσιμης εβδομάδας 30 ωρών, εργασιακές σχέσεις, ωράριο εργασίας ενοικιαζομένων-εργολαβικών, επιδόματα, τροφεία, εθελουσία) και τα θέματα ασφάλειας τους προσωπικού, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα προβλήματα από την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, τις διαδικασίες προμηθειών και το θέμα της πρόσληψης συμβούλων.

Οι κ.κ. Σαχίνης και Τόσιος άκουσαν με ενδιαφέρον τις απόψεις- προτάσεις τους ΣΕΚΕΣ και σε αρκετές από αυτές διατύπωσαν και τις δικές τους απόψεις, προθέσεις ή και αποφάσεις της Διοίκησης για τις πολιτικές που προτίθενται να ακολουθήσουν.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΕΚΕΣ


Το υπόμνημα που κατέθεσε το ΣΕΚΕΣ στη συνάντηση (pdf)

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ