Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το συλλαλητήριο για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία καλούσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ertopen, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.

Για λίγη ώρα έκλεισαν και τα δυο ρεύματα (ανόδου και καθόδου) της Λεωφόρου Μεσογείων από το πλήθος των διαδηλωτών.

Μικροένταση σημειώθηκε λίγο πριν το τέλος του συλλαλητηρίου. Διαδηλωτές πλησίασαν έξω από το Ραδιομέγαρο και κούνησαν τα κάγκελα. Τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εντός και εκτός του Ραδιομεγάρου δεν επενέβησαν.

«Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή, είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή» ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν. Ακούστηκαν ακόμα το «Ψωμί παιδεία ελευθερία» καθώς και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Το «παρών» έδωσαν πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών για ακόμα μια φορά έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Δηλώσεις του Χρ. Kατσιώτη 

O βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων. Επίσης τόνισε: «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγώνες μαθητών και φοιτητών. Οι μεγάλες ανατροπές θα έρθουν από τα κάτω όταν οι εργαζόμενοι οργανωθούν. Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί. Δεν μπορεί κάποιος να είναι και με τους εργάτες και με τους επιχειρηματίες. Να οικοδομήσουμε νέα κοινωνία».

Δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη 

«Χαιρετίζουμε θερμά την αγωνιστική παρουσία σας. μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη που είναι κοντά. θα κλείσουμε αυτό το παρακράτος της ενημέρωσης, θα ξανανοίξουμε την ΕΡΤ. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ την κρατάνε ανοιχτή παρά τις αντιξοότητες, με αγώνα από την ψυχή τους. Προσφέρουν πολιτισμό και ψυχαγωγία. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Η κυβέρνηση της αριστεράς θα προχωρήσει στο άνοιγμα της ΕΡΤ που θα αποτελέσει μια νίκη του ελληνικού λαού» δήλωσε έξω από το Ραδιομέγατο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού» αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ