Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, ενίοτε γεννά συκοφαντία και ασύστολα ψέματα”

ΕΣΚ-ΕΥΔΑΠ – Ιούνιος 2019

“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» ενίοτε γεννά συκοφαντία και ασύστολα ψέματα”

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργατοπατέρων με την εργοδοσία» έχοντας χάσει το μέτρο ανάμεσα στην αλήθεια και στην συκοφαντία επιδίδεται σε πλήρη διαστρέβλωση και συνειδητά ψεύδη.

Προφανώς βρίσκεται σε πανικό αφού αντιλαμβάνεται ότι η σωρεία προεκλογικών συγκεντρώσεων που οργάνωσαν μαζί με την εργοδοσία και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτούς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Τα συνέδρια από δύο έγιναν παράνομα ένα,παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, τα έγγραφα αιτήματα και τις προτάσεις μας στα ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, με ευθύνη των διοικήσεων στην Ομοσπονδία ΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και στη συνέχεια ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΑΚΕ-ΣΕΚΕΣ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάθεση πρότασης μας για συνέδριο στο αμφιθέατρο του Περισσού-ανοιχτό για όλους τους εργαζομένους την οποία ο νέος «συνεταιρισμός» στο προεδρείο της Ομοσπονδίας ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΑΚΕ-ΣΕΚΕΣ καταψήφισε και επέλεξε ένα συνέδριο μακριά από τους εργαζόμενους, γιατί παρά τις διακηρύξεις για δήθεν ενότητα των εργαζομένων και συμμετοχικό κίνημα (ΣΕΚΕΣ) σιχαίνεται όπως αποδεικνύεται στην πράξη όπως ο διάβολος το λιβάνι τις ανοιχτές διαδικασίες.

Θέλαμε ένα συνέδριο όπου θα συζητούσαμε την υπογραφή άλλης μιας 3ετους μηδενικής ΣΣΕ που η ΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπέγραψαν τον Αύγουστο , το απόστημα των οικονομικών της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ που περιλαμβάνει είτε την περίοδο που διοικούσαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΑΚΕ (χώρια ή ως ενιαίες παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) είτε την περίοδο διοίκησης των ΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ , τις κάρτες ελέγχου (που εμείς ονομάσαμε έτσι και διαφωνήσαμε με αυτές όταν όλοι οι υπόλοιποι τις δέχονταν σαν αναγκαίο κακό), την δυνατότητα επιστροφή των μισθών μας μετά την κατάργηση του νόμου 4024, τις εξελίξεις στο υγειονομικό και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Επέβαλε μάλιστα την ημερήσια διάταξη χωρίς να την εγκρίνει το ΔΣ της ΟΜΕ, έφτιαξε το χρονοδιάγραμμα βάζοντας πλήθος χαιρετισμών, με πρώτο από όλους την εργοδοσία, εξέλεξε προεδρείο του συνεδρίου ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΔΑΚΕ-ΣΕΚΕΣ-ΑΚΕ (που καθόριζε την διαδικασία και τον χρόνο των ομιλητών) και βέβαια έκλεισε την αίθουσα μέχρι τις 5μ.μ ώστε να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση (το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν συμφωνημένο).

Ζήσαμε πράγματι εξευτελιστικές σκηνές, από σκυλοκαβγάδες μεταξύ πρώην ομόσταβλων που ο ένας κούναγε βρακιά (ΑΚΕ) και ο άλλος εμφάνιζε χαρτιά για αγορά σανό από την ΟΜΕ (ΔΑΚΕ) κάνοντας ροντέο το συνέδριο ή την εξευτελιστική και αντικαταστατική διαδικασία να γίνεται συνέδριο δύο σε ένα, χωρίς διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, χωρίς να συζητούνται τα ψηφίσματα(που φανερώνουν ποιος ενδιαφέρεται για το υγειονομικό και τις ελαστικές σχέσεις αφού μόνο η ΕΣΚ κατέθεσε τέτοια) και χωρίς να δίνεται ο λόγος στους συνέδρους (η ΕΣΚ ζήτησε από το προεδρείο και το σώμα επανάληψη του συνεδρίου ώστε να δοθεί ο λόγος στους συνέδρους).

Μα πιο εξευτελιστική σκηνή ήταν όταν ο πρόεδρος της ΟΜΕ κάλεσε στο βήμα τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας, τον πρόεδρο του ΔΣ των μετόχων. Αυτό παρά την προηγούμενη έγγραφη απαίτηση της ΕΣΚ (προς το ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και τους συνέδρους) και την άμεση αντίδραση του επικεφαλής της που παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του προέδρου της ΟΜΕ πήρε τον λόγο και ζήτησε από κάθε τίμιο συνδικαλιστή να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος για την σωρεία αντεργατικών αποφάσεων της παρούσας διοίκησης μα και για την συνεχή παρουσία της εργοδοσίας στα συνδικάτα με ευθύνη όλων τους.

Οι συνδικαλιστές-στελέχη διοίκησης των ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΕΚΕΣ όχι μόνο δεν αποχώρησαν αλλά κάποιοι (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) έκαναν και απαξιωτικές χειρονομίες σε εμάς και στο τέλος οι περισσότεροι, αποδεικνύοντας πως εννοούν την ενότητα, τον χειροκρότησαν (άλλωστε έχει κενές θέσεις διευθυντών ακόμα και δεν θέλουν να θυμώσει). Τη μοναδική φορά που πήρε το λόγο η ΕΣΚ ήταν η μόνη δύναμη που έβαλε όλα τα ζητήματα , από τα ΜΑΠ , τις ελαστικές σχέσεις, το υγειονομικό, τις κάρτες ελέγχου , τις ανάρμοστες σχέσεις συνδικαλιστών-στελεχών διοίκησης με την εργοδοσία , το απόστημα των οικονομικών της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ.

Στο ΔΣ που ακολούθησε του συνεδρίου μετά από δική μας πρόταση και έντονη πίεση ώστε να μπει σε ψηφοφορία και παρά την αρχική αντίρρηση του προέδρου της ΟΜΕ (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) πάρθηκε απόφαση ότι δεν θα αποδεχτούμε την εγκατάσταση και εφαρμογή των καρτών ελέγχου.

Ελπίζουμε να μην μας πει ο πρόεδρος της ΟΜΕ πως κι αυτή η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι ευχολόγιο, όπως δήλωσε σε προηγούμενο ΔΣ για τονς όρους των ΣΣΕ ΄12 και΄15 που αυτοί υπέγραψαν περί επιστροφής των μισθών μας (αφήνοντας έτσι να ευνοηθεί πως οι κλεμμένοι μισθοί μας είναι για αυτούς περασμένα ξεχασμένα και κορόιδευαν τους εργαζόμενους εν γνώση τους όταν τις υπέγραφαν).

Στη δε πρόταση μας για τα ΜΑΠ , το Υγειονομικό και τις ελαστικές σχέσεις έληξε άρον άρον με την σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων παρόντων μελών του ΔΣ τη συνεδρίαση.

Τέλος για τα νούμερα που αναφέρουν στον πολιτιστικό να ζητήσουν τον λόγο από τους εκλεγμένους τους και από τις παρατάξεις που συνεργάζονται και συνεργάστηκαν που τα πρότειναν και τα ψήφισαν κι όχι από μας που στεκόμαστε απέναντι.

Όσον αφορά τις θέσεις στο προεδρείο του πολιτιστικού εμείς όπως πάντα σεβόμενοι την ψήφο των εργαζομένων ψηφίσαμε με βάση τη σειρά εκλογής αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο από όλες τις παρατάξεις και μάλιστα παραχωρήσαμε και τη θέση που μας αναλογούσε στην ΔΑΚΕ (όπως ζήτησαν επιτακτικά η ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΑΚΕ-ΣΕΚΕΣ) χάρη στην ανάγκη λειτουργίας του Πολιτιστικού. Αν η κολεγιά ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΣΕΚΕΣ-ΔΑΚΕ δε συμφωνεί με το αναλογικό αποτέλεσμα τότε ας καταργήσει τις εκλογές.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Αυτοί οι εργατοπατέρες που θεωρούν το συνδικάτο τσιφλίκι τους, υπογράφουν ΣΣΕ «ευχολόγια» και χρησιμοποιούν τα λεφτά των εργαζομένων σα να είναι προίκα τους. Που αφήνουν ασυνδικάλιστους και απροστάτευτους εκατοντάδες εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (βοηθώντας έτσι την εργοδοσία στο σχεδιασμό της πλήρους ιδιωτικοποίησης) και χρησιμοποιούν το συνδικαλισμό για να παίρνουν οφίτσια και θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών και δεν ενδιαφέρονται για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αφήνοντας τους να δουλεύουν και χωρίς ΜΑΠ. Που εξαγοράζονται και διαπλέκονται με την εργοδοσία , που εξαγοράζουν και εκβιάζουν συνειδήσεις εργαζομένων από τις θέσεις που κατέχουν και λένε ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώνουν γεγονότα χωρίς ίχνος ντροπής.

Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων , αντίθετα είναι οι σταθεροί και συνεχείς υπονομευτές τους. Αν δεν ήταν τόσο βρώμικος και επικίνδυνος ο ρόλος τους θα αρκούσαν οι λέξεις “άξιος ο μισθός τους”

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους , να το πάρουν χαμπάρι και αυτοί και τα αφεντικά τους. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς , ούτε ακόμη και καλοπροαίρετοι συνάδερφοι που μέχρι χθες άκουγαν, αλλά έχουν βγάλει τώρα συμπεράσματα και πρέπει να σταθούν δίπλα μας.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ