Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Συνέδριο ημετέρων που κατέληξε σε φιάσκο”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνέδριο «ημετέρων» που κατέληξε σε φιάσκο 

Με περίσσιο θράσος, κατά τη συνήθη τους πρακτική, βγήκαν πάλι οι «εταίροι του βολέματος και της καρέκλας» ΣΕΚΕΣ – ΔΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να μας που σαν άλλος Αλέξης Τσίπρας, ότι αυτοί τα έκαναν όλα καλά και πόσο καλοί είναι και ότι φυσικά φταίνε όλοι οι άλλοι.

Το 37ο Συνέδριο μετατράπηκε σε φιάσκο με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Αφού πρώτα το οργάνωσαν προσεκτικά ώστε να αποφύγουν τις τοποθετήσεις των Συνέδρων, κανονίζοντας να παραδώσουν την αίθουσα στις πέντε το απόγευμα για να μας διώξουν άρον άρον. Αρνήθηκαν δε το να γίνει το Συνέδριο στο αμφιθέατρο του Περισσού, για να μην παραστούν εκεί οι εργαζόμενοι. Εσκεμμένα ήθελαν ένα στημένο και κενό Συνέδριο που δε θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση, φέρνοντας στο φως την πλήρη απραξία και ανικανότητά τους. Φυσικά για πρώτη φορά στα χρονικά της ΟΜΕ, ούτε διοικητικό αλλά ούτε και οικονομικό απολογισμό έφεραν ποτέ προς έγκριση. Καμία απόφαση δεν άφησαν να παρθεί και κανένα ψήφισμα δεν κατατέθηκε.Μετά από όλα αυτά, είναι λοιπόν προφανές ότι πλέον δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση.

Το μόνο που έφεραν ήταν ο παράνομος, εκτός Ημερησίας Διάταξης και κατά παράβαση του Καταστατικού προϋπολογισμός, τον οποίο και ψήφισαν μεταξύ τους, προφανώς για να εξασφαλίσουν τα έξοδά τους.

Τους ενόχλησε μάλλον το γεγονός ότι μόνο εμείς θέσαμε τα προβλήματα των εργαζομένων για τις κάρτες προσωπικού, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και τη ΣΣΕ, που επιμελώς προσπαθούν να αποφύγουν και αυτοί και η Διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι όσο και να «φωνάζουν» δεν είναι ικανοί να καλύψουν ούτε το ότι είναι το δεκανίκι της απερχόμενης Διοίκησης και μαζί με αυτήν τρέχουν για προεκλογικά ρουσφέτια, ούτε το ότι δεν τους ενδιαφέρουν ούτε στο ελάχιστο τα προβλήματα των συναδέλφων.

Για αυτόν το λόγο αρνούνται πεισματικά να προσκομίσουν τα Πρακτικά του Συνεδρίου και όλα τα σχετικά έγγραφα, που αποδεικνύουν την αδυναμία τους να διοικήσουν και την πλήρη αδιαφορία τους για τους συναδέλφους. Στην «κενή» θητεία τους άλλωστε στην ΟΜΕ, δεν βρήκαν το χρόνο να ασχοληθούνε με αυτά, καθώς είχαν τα τρεχάματα των προεκλογικών συγκεντρώσεων, είχαν να μοιράσουν ψηφοδέλτια οι άνθρωποι, για να δουν την ηχηρή ήττα που τους χάρισε ο ελληνικός λαός, όπως ακριβώς θα τους τη χαρίσουν και οι συνάδελφοι.

Η ΟΜΕ, όπως είχαμε προβλέψει, με τη σύμπραξη που την «κατέλαβε» με το έτσι θέλω, έχει φτάσει στην πλήρη απαξίωση και χρησιμοποιείται μόνο για προσωπικές φιλοδοξίες και καρέκλες με σύντομη ημερομηνία λήξης.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΥΓ1: Είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστικές παρατάξεις τάσσονται κατά συναδέλφων που κατέχουν θέσεις ευθύνης για να υποστηρίξουν τη Διοίκηση και τις παραλείψεις της. Να τους θυμίσουμε ότι τα τεύχη διακήρυξης του διαγωνισμού που αναφέρει η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, συντάχθηκαν και ελέγχθηκαν από εξωτερικούς συνεργάτες που επέλεξε η ίδια η Διοίκηση και τους πλήρωσε για αυτόν τον λόγο. Ρωτάμε λοιπόν, γιατί τρέχουν να στηρίξουν τη Διοίκηση στο συγκεκριμένο ζήτημα; Τέσσερα χρόνια τώρα δεν κουράστηκαν να βάζουν πλάτη με αντάλλαγμα λίγες εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια;

ΥΓ2: Τους συνιστούμε να σταματήσουν τις πιέσεις για τοποθετήσεις στελεχών και τα ρομαντικά ταξιδάκια στην Άπω Ανατολή, χωρίς θεσμική ιδιότητα, με χρήματα της Εταιρείας, διότι έρχεται η ώρα της κρίσης και της αποτίμησης πολύ σύντομα και θα βρεθούνε εκτεθειμένοι για μια ακόμη φορά!

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ