Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ: “Χρειαζόμαστε ενότητα, σχέδιο και δύναμη”  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

18 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χρειαζόμαστε ενότητα, σχέδιο και δύναμη  

Αγαπητοί μας Συνάδελφοι,

Δυστυχώς ακόμη και σε αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε όλοι, κάποιοι επιλέγουν για μια ακόμη φορά το δρόμο του διχασμού αντί για αυτόν της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ την αλήθεια, τη σωστή ενημέρωση και κυρίως την ασφάλεια όλων. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους μας, ότι αποκλειστική ευθύνη για τα θέματα υγειονομικής ανάγκης έχουν η Διοίκηση, οι αρμόδιες επιτροπές που αυτή έχει ορίσει και φυσικά η ΕΣΥΠΠ.

Οι παραπάνω φορείς είναι αρμόδιοι βάσει του Καταστατικού της εταιρείας αλλά και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις εντολές της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργείων. Ήδη έχουν έρθει εγκύκλιοι από το Υπουργείο Εσωτερικών που μιλούν για ξεκάθαρα μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων, όπως η εκ περιτροπής εργασία που εφαρμόστηκε στην Διεύθυνση Αποχέτευσης, η λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας και η αποσυμφόρηση όλων των χώρων εργασίας από το συνωστισμό.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε σε κάποιους ότι η επιλογή των κτιριακών αλλαγών βαρύνει τη Διοίκηση και τους αρμόδιους Διευθυντές που προέβησαν σε αλλαγές χωρίς οργανωμένο σχέδιο και χωρίς καμία μελέτη.

Δυστυχώς ακόμα και τώρα στην κρίση που αντιμετωπίζουμε, η Διοίκηση έχει να επιδείξει μόνο ολιγωρία και μισόλογα. Δεν έχει καταθέσει κανένα οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, ούτε έχει πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να προστατευθούν όλοι οι συνάδελφοι.

Είναι απαράδεκτο να γίνονται δράσεις και να παίρνονται πρωτοβουλίες αποσπασματικά, χωρίς να υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο.  Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο ευάλωτοι εργαζόμενοι, ούτε εργαζόμενοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι ανεξαιρέτως κινδυνεύουμε το ίδιο και είμαστε εν δυνάμει ασθενείς και φορείς του ιού και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις από τη Διοίκηση για να καλύψουν όλους τους συναδέλφους.

Ακόμα και η πρωτοβουλία για το κλείσιμο των Περιφερειακών Κέντρων είναι ελλιπής τη στιγμή που αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στα δυο ανοιχτά Περιφερειακά στην αυξημένη προσέλευση του κοινού. Το κοινό θα πρέπει να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να κλείσουν όλα τα Περιφερειακά Κέντρα.

Η ΟΜΕ με τη σειρά της αποφάσισε να εμφανιστεί σήμερα, πάλι κατόπιν εορτής με μια «κενή» ανακοίνωση, χωρίς να έχει προβεί σε καμία απολύτως ουσιαστική πρωτοβουλία, ούτε σε κατάθεση προτάσεων και συζήτηση με τη Διοίκηση, παρόλο που η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν δέκα μέρες.

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα, σοβαρότητα, ευθύνη και δράση και δεν χωρούν μικροπολιτικές στρατηγικές και τακτικές διχασμού. Ο διχασμός και η αναλγησία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ