Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΚΟ ΕΥΔΑΠ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : Οι αγωνιστές, οι «διαπλεκόμενοι» και οι ……. «μπαχαλάκηδες»! 

 Αθήνα, 2/4/2024

Οι αγωνιστές, οι «διαπλεκόμενοι» και οι ……. «μπαχαλάκηδες»! 

Αγαπητοί μας συνάδελφοι,

Τηρώντας πίστα τις δεσμεύσεις της, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε άμεσα την μεταβίβαση των μετοχών της Ε.ΥΔ.Α.Π. ,που όλοι απαιτούσαμε, στο Ελληνικό Δημόσιο από το Υπερταμείο, που τις είχε εκχωρήσει η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η Κυβέρνηση, αποφάσισε επίσης την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση κατά 50 ευρώ μηνιαίως, με την οποία η Κυβέρνηση εκπληρώνει τη δέσμευσή της για καλύτερους μισθούς για τους συμπολίτες μας με στόχο το 2027 να ανέρθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500. Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η τέταρτη διαδοχική από το 2019, που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, έχει αποτέλεσμα να προστεθούν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα όλων των εργαζομένων, καταφέρνοντας να γίνει ακόμα ένα βήμα προς την προσέγγιση του μέσου ευρωπαϊκού μισθού.

Μάλιστα, η αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων από το 2019 μέχρι σήμερα αποτυπώνεται και στη μείωση του ποσοστού των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω και τις 13 συνολικά κατηγορίες επιδομάτων και παροχών που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Με πρώτο και κύριο το τακτικό επίδομα ανεργίας που αυξάνεται στα 510 ευρώ από τα 400 ευρώ που ήταν το 2019.

Σημαντική και για τους εργαζόμενους στην Ε.ΥΔ.Α.Π. είναι και η από 1.1.2024. χορήγηση τριετιών και χρονοεπιδομάτων, η οικονομική αποζημίωση οφειλόμενων ρεπό, καθώς και η αύξηση του πλαφόν.

Την συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο διαπραγματεύεται η ΟΜ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. με την Διοίκηση της Εταιρείας για τη νέα Σ.Σ.Ε. 2024. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για μια σύμβαση που θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους και θα αναπληρώνει σε μεγάλο βαθμό την απώλεια εισοδήματός τους.

Σε αυτό το κλίμα βέβαια έκαναν για μια ακόμη φορά την επανεμφάνισή τους οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό στοχοποιούν στελέχη της παράταξής μας, με αποκορύφωμα να φθάσουν στο σημείο να προσπαθήσουν- μάταια βέβαια – να σπιλώσουν στέλεχος της παράταξής μας με ανώνυμες και συκοφαντικές δήθεν καταγγελίες που διακινήθηκαν κατά δεκάδες σε φακέλους με ανώνυμους αποστολείς, δίχως ίχνος ντροπής ή αξιοπρέπειας!

Επιβεβαιώνεται και πάλι, ότι η συκοφαντία είναι το προτέρημα των δειλών! Το μόνο που επιζητούν και προσπαθούν για να επιβιώσουν κομματικά και συνδικαλιστικά, είναι η δημιουργία χάους, η σπίλωση συνειδήσεων και το γκρέμισμα κάθε καλού που επιχειρείται για το όφελος των εργαζομένων και της Εταιρείας.

Μάλλον δεν θα μπουν ποτέ στη διαδικασία να κάνουν την κριτική τους και να καταλάβουν επιτέλους για ποιους λόγους τους έχει απαξιώσει και τους έχει κατατάξει εκεί που βρίσκονται η Ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι της Ε.ΥΔ.Α.Π. Σύντομα θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν εκεί που τους αρμόζει.

Προειδοποιούμε επίσης κάποια «γαλάζια» στελέχη της παράταξής μας που διαχρονικά ισορροπούν μεταξύ δύο «στρατοπέδων», ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί για την ανοχή που δείχνουν και την ενθάρρυνση σε συγκεκριμένη ομάδα «μπαχαλάκηδων» να απειλούν και να βλάπτουν συστηματικά εργασιακά, συναδέλφους επειδή είναι στελέχη της παράταξής μας σε κάποιους τομείς της Εταιρείας. Γνωρίζουμε και γνωρίζουν, ότι διαθέτουμε τα στοιχεία!

Τέλος, υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε στη νέα Διοίκηση της Εταιρείας, ότι πρέπει να αξιολογήσει τα ανώτερα στελέχη της επιχείρησης που δεν έχουν αξιολογηθεί επί μια οκταετία και είχαν τοποθετηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τέλος να πούμε ότι 5-7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 15ο Συνέδριο της ΝΔ, που σηματοδοτεί και τα 50 χρόνια από την ίδρυση αυτής της ιστορικής παράταξης που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Από την ίδρυση της έως και σήμερα η ΝΔ σηματοδότησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, τον εκσυγχρονισμό και την πολιτική καινοτομία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη που την στηρίζουν και προχωρούν μαζί της μπροστά.

ΤΟ ΔΣ ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ