ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: Δελτίο Τύπου για τη Συλλογική Σύμβαση 2018

0
395

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

08 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2018

Την Παρασκευή  3-8-2018 υπεγράφει η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΥΔΑΠ. Η νέα ΣΣΕ εξασφαλιζει τα υπάρχοντα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας και όλες τις θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα:

  • Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και οι αποδοχές των εργαζομένων.
  • Συνεχίζουν να ισχύουν, χωρίς καμία μεταβολή, όλες οι παροχές που είχαν κατοχυρωθεί με τις παλαιότερες Συλλογικές Συμβάσεις, πλην αυτών που θα επανέλθουν μετά την λήξη των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων.
  • Συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι θετικές αποφάσεις που έχουν παρθεί στο παρελθόν, για τους εργαζομένους, από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.
  • Επιλύονται 15 αιτήματα εργαζομένων που αφορούν  επιδόματα, άδειες, οικονομικά βοηθήματα,προκαταβολές, σπουδές
  • Γίνεται άμεσα νέο συμπληρωματικό ομαδικό συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα για όλο το τακτικό προσωπικό.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Διοίκηση δεν φάνηκε συνεπής στις δεσμεύσεις της και υπαναχώρησε με εκβιαστικό και άκαμπτο τρόπο, σε βασικά αιτήματά μας, όπως το επίδομα μετακίνησης, οι μισθολογικές προαγωγές, η ενσωμάτωση της ΑΤΑ κλπ. Τα παραπάνω αιτήματα δεσμεύτηκε να τα εξετάσει, εντός τριμήνου, όπως αναφέρεται στη ΣΣΕ, με στόχο την επίλυση τους. Ειδικότερα για το επίδομα μετακίνησης, υπήρξε πρόσθετη δέσμευση, ότι θα λυθεί εντός τριμήνου.

Όσον αφορά τις μισθολογικές προαγωγές, που για εμάς είναι από τα βασικότερα αιτήματά μας, την τελευταία στιγμή συμπεριλήφθηκε και αυτό στα υπό εξέταση θέματα, παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν υπήρχε ούτε καν αναφορά του.

Η τελική αποτίμηση της Σύμβασης, θα γίνει μετά από 3 μήνες, όπου και θα γνωρίζουμε ουσιαστικά ποια από τα αιτήματα μας έχουν επιλυθεί και ποια όχι. Τότε θα έχουμε τη συνολική εικόνα.

Πάγια θέση δική μας είναι να μην αναλωνόμαστε σε επιθέσεις και αντιπαραθέσεις όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά ζητήματα που τρέχουν. Όμως όπως αποδείχθηκε τελικά οι γνωστοί «συνεργαζόμενοι», ΣΕΚΕΣ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, είχαν στόχο να μην υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση πριν τη λήξη της μετενέργειας και να μείνουμε είτε με ατομικές συμβάσεις των 700 ευρώ ή με ειδοποιήσεις απόλυσης. Αυτές θα ήταν οι καταστροφικές συνέπειες αν είχε επικρατήσει η αρνητική ψήφος τους. Είναι οι ίδιοι που συστηματικά καταψήφιζαν και τις προηγούμενες συμβάσεις, κάνοντας πάντα ανούσια φασαρία για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους. Η δε ΠΑΣΚΕ, δεν είχε ούτε άποψη, ούτε θέση και ψήφισε λευκό.

Όλοι αυτοί που καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν έφεραν προτασεις, ούτε καν την παραμικρή αντίρρηση και καθόντουσαν σιωπηλοί αποδεχόμενοι τα πάντα. Όσοι φυσικά παρευρέθηκαν, γιατί οι «σκληροί διαπραγματευτές» του ΣΕΚΕΣ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να έρθουν. Προφανώς για αυτούς οι διακοπές στο Αιγαίο ήταν σοβαρότερες από τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ. Για αυτούς τους λόγους, αυτοί οι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, έχουν τεθεί οριστικά στο περιθώριο από τους συναδέλφους.

Θα συνεχίσουμε, με συναίσθηση του καθήκοντος, συνέπεια και ευθύνη, να διασφαλίζουμε όλα τα εργασιακά κεκτημένα αλλά και να διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών και όλων των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων.

Δεν αφήσαμε και δε θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στα χέρια των ανεύθυνων και χωρίς διασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ