Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΕΚΕΣ αλλά και κυρίως προς απάντηση όλων των ερωτήσεων που θέτουν οι συνάδελφοι μας για όλα τα προηγούμενα χρόνια, και επειδή το ΣΕΚΕΣ μας μιλάει για ένα δύσοσμο πρόσωπο του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ διαχρονικά, θα σας απαντήσουμε λεπτομερώς και με στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει και ποιοι τελικά είναι οι άφθαρτοι και αυτοί που ασχολούνται με το εργατικό και κοινωνικό καλό. Γιατί από ότι φαίνεται το ΣΕΚΕΣ μάλλον έχει ξεχάσει κάποιες σημαντικές στιγμές αυτής της πορείας.

Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά όλα τα στοιχεία:

 • Σύλλογος ΠροσωπικούΣύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά και το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής, ο τέως ταμίας κος Πατακιάς Κ., αποδεικνύεται μετά από έλεγχο, ότι κατά τη θητεία του το ταμείο του Συλλόγου παρουσίαζε έλλειμμα 3.400 ευρώ. Κατόπιν αυτού και μετά την αποκάλυψη, η «ΔΑΚΕ» με το ηθικό πλεονέκτημά της τον εξέλεξε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ως επιβράβευση.
 1. Τι έχει γίνει τελικά με αυτό το θέμα;
 2. Γιατί το ΣΕΚΕΣ δεν έφερε το συγκεκριμένο θέμα στην επιφάνεια ποτέ;  Οι υπέρμαχοι της κάθαρσης και της ηθικής γιατί δεν καταδίκασαν την πράξη και δεν ενημέρωσαν μέχρι και τώρα τα μέλη του Συλλόγου;
 3. Αποτελεί όντως κάθαρση μετά από τέτοιες ενέργειες να έχει εκλεγεί στην Ομοσπονδία και να κατέχει θέση ευθύνης;
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Το 2015 και λίγο πριν τις εκλογές του Πολιτιστικού, το ΣΕΚΕΣ καταγγέλει τον ταμία κ. Τούντα Δ.,  γιατί κατόπιν ελέγχου οι λογαριασμοί του Πολιτιστικού Συλλόγου παρουσιάζουν τεράστιες αναλήψεις μετρητών, που δεν έχουν εγκριθεί από το ΔΣ και φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον ίδιο το Σύλλογο. Τιμολόγια πάνε και έρχονται, τα οποία δεν είναι καταγεγραμμένα στα βιβλία του Συλλόγου, υπάρχουν καταφανής παρεκτροπές από το Καταστατικό κλπ. Όλοι θυμόμαστε το μέγεθος του γεγονότος. Μετά τα παραπάνω, αντί να αναλάβει την ευθύνη όπως όφειλε, ο κος Τούντας συνεχίζει την λαμπρή πορεία του ακάθεκτος, στον Πολιτιστικό, στο Σύλλογο Εργαζομένων και μετά η “ΔΑΚΕ” τον εκλέγει ως ελεγκτική επιτροπή των οικονομικών στην Ομοσπονδία, προφανώς αξιοποιώντας τις “ικανότητες” του και για να εκμεταλλευτεί το ηθικό του πλεονέκτημα.
 1. Το ΣΕΚΕΣ γιατί δεν ζήτησε έλεγχο από ορκωτό λογιστή και σε αυτήν την περίπτωση και γιατί δεν κατήγγειλε τα ευρήματα στις αρμόδιες αρχές; Η κάθαρση για αυτόν είναι μάλλον επιλεκτική.
 2. Θεωρεί ως ένδειξη κάθαρσης την ύπαρξη στην ελεγκτική επιτροπή της ΟΜΕ, του ανθρώπου που προέβει σε «μη ψηφισμένες» δαπάνες (επιεικής έκφραση), όπως γράφει στην ανακοίνωση του;
 3. Και μιας και μας μίλησε για «μη ψηφισμένες» δαπάνες, τι έχει να μας πει για τη διαφημιστική δαπάνη της Ομοσπονδίας το 2013 ύψους 150.000 ευρώ; Γνωρίζει αν υπήρχαν για αυτήν την δαπάνη αποφάσεις ΔΣ;
 4. Παρά το ότι έχει συμβεί και πάλι δεν ζητά καμία απολύτως παραίτηση. Τυχαίο;
 • Κατασκηνώσεις 2013Ο Πρόεδρος κ. Τσίληρας Ν.  με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντα του και με τις πράξεις του, έθεσε σε κίνδυνο τη λειτουργία του προγράμματος και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα και κατόπιν τούτου ζητήθηκε η παραίτηση του, την οποία και υπέβαλε. Παρόλα αυτά η “ΔΑΚΕ” τον κατέβασε υποψήφιο και τον εξέλεξε στο Σύλλογο Προσωπικού και στη συνέχεια μαζί με τους άλλους σταυροφόρους της κάθαρσης ΣΕΚΕΣ και ΠΑΣΚΕ τον εξέλεξαν και στο προεδρείο με τις ψήφους και του ΣΕΚΕΣ.
 1. Μπορεί να μας ενημερώσει η “ΔΑΚΕ” για το λόγο της αποπομπής του από την προεδρία της Επιτροπής το 2013;
 • Σύλλογος Εργαζομένων & Ένωσις Υπαλλήλων Τα δύο αυτά σωματεία, που υποτίθεται ότι διοικούνται από τους κκ.  Κωστοπούλου, Τούντα, Τσιμιδάκη, Σουλιώτη, Παπανικολάου κλπ, παρόλο που η θητεία τους λήγει τους προσεχείς μήνες, εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχουν συγκαλέσει καμία Γενική Συνέλευση και δεν έχουν παραδώσει προς έγκριση Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό της θητείας τους. Έχουν παραβιάσει κατ’ εξακολούθηση τα Καταστατικά τους και συνεχίζουν χωρίς καμία νομιμοποίηση να κρατούν τις θέσεις ευθύνης.  Και ενώ θα έπρεπε να είχαν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αποπομπή τους και την αναζήτηση ευθυνών, αυτοί εξακολουθούν να νομίζουν ότι διοικούν.
 1. Που είναι ο αρχάγγελος της κάθαρσης το ΣΕΚΕΣ να διαμαρτυρηθεί; Γιατί εδώ κάνει την πάπια; Προφανώς δεν θέλουν να θίξουν τους συνοδοιπόρους τους.
 2. Η Ομοσπονδία γιατί δεν παίρνει θέση επί του θέματος;

Με όλους τους παραπάνω, που αποτελούν την ηγετική ομάδα της “ΔΑΚΕ” του Κιουτσούκη Ν. και με τα απομεινάρια της ΠΑΣΚΕ, τους οποίους κατά τα άλλα αποκαλούσαν πριν λίγα χρόνια παλιό και φθαρμένο και ζητούσαν την παραίτηση τους, τώρα ονειρεύονται να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν όπως λένε την αυτοκάθαρση του συνδικάτου στην ΕΥΔΑΠ.
Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν, γιατι οι εργαζόμενοι ευτυχώς ποτέ δεν τους πήραν στα σοβαρά.

Ωραίοι οι κενοί λόγοι γεμάτοι με κατηγορίες, φωνές, διακηρύξεις και δήθεν παραιτήσεις για χάρη της κάθαρσης αλλά να μας πουν όλοι αυτοί στην πράξη, πότε και πως έχουν στηρίξει έμπρακτα την κάθαρση.  Κατηγορούν και συνηγορούν ταυτόχρονα, αρκεί να καταφέρουν να υφαρπάξουν έστω και λίγες ψήφους, για να βρουν έναν λόγο ύπαρξης.

Για εμάς, όποιος έχει ευθύνη την αναλαμβάνει και αποχωρεί. Δεν συγχωρούμε, δεν συγκαλύπτουμε  και δεν αμφιταλαντευόμαστε. Εμείς ζητήσαμε την αποκάλυψη και τη διαφάνεια αλλά και τον έλεγχο σε βάθος 20ετίας στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ