Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ψεύδους και υποκρισίας”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ψεύδους και υποκρισίας

Με «αυγουστιάτικες» ανακοινώσεις, γεμάτες υποκρισία και ψέματα, βγήκε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να υπερασπιστεί δήθεν τους συναδέλφους μέσω εργολάβου. Τους ίδιους συναδέλφους που με την αρνητική ψήφο του κ. Αλεξανδράκη στο ΔΣ, ήθελαν να στείλουν κατευθείαν στην απόλυση. Φτάνουν στο σημείο να υπερηφανεύονται, ότι ο Εκπρόσωπός τους στο ΔΣ, καταψήφισε τις συμβάσεις, χωρίς όμως να λένε όλη την αλήθεια, που είναι καταγεγραμμένη ολοκάθαρα στα Πρακτικά των Συνεδριάσεων του ΔΣ, και δεν είναι άλλη από την ανάλγητη στάση του κ. Αλεξανδράκη, ο οποίος αναμασώντας την ίδια καραμέλα για δήθεν μόνιμες προσλήψεις και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα λειτουργικά προβλήματα της Εταιρείας και φυσικά όλους τους συναδέλφους μέσω εργολάβου, ήθελε να τους αφήσει χωρίς δουλειά.

Πάγια θέση μας είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά κανείς μας δεν μπορεί να αρνηθεί την αναγκαιότητα αλλά και τη σοβαρότητα της εργασίας που προσφέρουν οι εργολαβικοί συνάδελφοί μας και δεν είναι δυνατόν αυτοί να αντιμετωπίζονται ως πολιτικοί πελάτες, όπως δηλαδή τους αντιμετωπίζει η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση που αυτές οι συμβάσεις δεν είχαν εγκριθεί από το ΔΣ, όλοι οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβου θα είχαν απολυθεί εδώ και πολύ καιρό. Λόγω της πλήρους ποινικοποίησης που υπέστησαν πολλοί συνάδελφοι από την προηγούμενη Διοίκηση, όλες οι διαδικασίες πληρωμής των συμβασιούχων πρέπει να εγκρίνονται από το ΔΣ, άρα με την αρνητική ψήφο του κ. Αλεξανδράκη, αυτοί οι άνθρωποι θα έμεναν στο κενό. Αναρωτιόμαστε όταν καταψήφιζε τα θέματα αυτά δεν το γνώριζε αυτό ή ήθελε να αφήσει στο δρόμο όλους αυτούς τους εργαζόμενους;

Όσον αφορά δε τις λίστες στις οποίες αναφέρονται, ας μας εξηγήσουν τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτές οι λίστες και αν εννοούν τις λίστες με ονόματα που είχε φτιάξει η προηγούμενη Διοίκηση σε συνεργασία με τους αγαπημένους συνδικαλιστές της και περιείχαν όλους τους κομματικούς διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας όμως τις προσωπικές επιλεκτικές επιθέσεις προς στελέχη της Εταιρείας, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ προσπαθεί να πείσει ότι έγιναν απολύσεις, προφανώς μέσα στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να κρύψει την αλήθεια, η οποία δεν είναι άλλη από τον υπερδιπλασιασμό των συμβασιούχων (από 120 τον Ιούλιο του 2015, φτάσαμε στους 258 τον Ιούλιο του 2019), στον οποίο προέβη η προηγούμενη Διοίκηση για να εγκαθιδρύσει το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που ήθελε.

Όλοι γνωρίζουμε τις πρακτικές της προηγούμενης Διοίκησης που σε αγαστή συνεργασία με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και άλλους δήθεν αυτοαποκαλούμενους συνδικαλιστές, προσπάθησε να οικειοποιηθεί όλη την Εταιρεία, να απομονώσει και να καταδικάσει όλους όσους διαφωνούσαν μαζί τους και να κομματικοποιήσει πλήρως την ΕΥΔΑΠ.  Να τους υπενθυμίσουμε όμως ότι πλέον η χώρα έχει μία νέα Κυβέρνηση και δεν χωρούν οι παλαιοκομματικές πρακτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ