Αναβολή παρουσίασης στο Δ.Σ. πορισμάτων συμβούλων μετά από παρέμβαση ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ

Στην αναβολή της παρουσίασης στο Δ.Σ. των αποτελεσμάτων δύο μελετών των Συμβούλων (για το Ανθρώπινο Δυναμικό και τους Πελάτες) προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χ. Σαχίνης μετά την παρέμβαση της Ε.Ε της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ της  19/2 υπήρχε στην ημερήσια διάταξη η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των 5 μελετών των εταιρειών συμβούλων (απόφαση Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ 20405/09-10-2019) για τα έργα βελτιστοποίησης στους τομείς: Ανθρώπινο Δυναμικό, Ταυτοποίηση Πελατών, Κλεισίμο οικονομικών καταστάσεων και Προϋπολογισμού, Λειτουργία Αποθηκών και Μεταφορών και Πληροφοριακά Συστήματα.

Την ίδια μέρα το πρωί η Ε.Ε. της ΟΜΕ συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ στην Λαοδικείας σήμερα στις 1 το μεσημέρι γιατί η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεν είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία όπως θεσμικά όφειλε για την έως σήμερα πρόοδο των έργων βελτιστοποίησης. “Είναι προκλητικό και πρωτόγνωρο” σημείωσε στην ανακοίνωσή της η ΟΜΕ “για θέματα που άπτονται άμεσα των αμοιβών του προσωπικού, του οργανογράμματος και της λειτουργίας της εταιρίας να μην λαμβάνουμε γνώση ως θεσμοθετημένο όργανο. Καλούμε τη Διοίκηση να αποσύρει τα θέματα βελτιστοποίησης από το Διοικητικό Συμβούλιο, να μας τα γνωστοποιήσει και να διαβουλευθεί μαζί μας”.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης στη Λαοδικείας τα μέλη της Ε.Ε. της ΟΜ.Ε (συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. Κορλός και Κυρίτσης και τα μέλη Τσιτούρας, Σινιώρης, Ραντίτσας  Μερσινιάς και Σκόνδρας) και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. Αγγελάκης και Αλεξανδράκης, μετέφεραν στη Διοίκηση την απόφαση της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.

Ο Διευθύνων Χ. Σαχίνης και ο Αναπληρωτής του Α. Τόσιος, διευκρίνισαν ότι τα πορίσματα δεν δόθηκαν εκ των προτέρων σε κανένα μέλος του Δ.Σ. και όχι μόνο στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να ληφθούν αποφάσεις  πριν ενημερωθούν οι εργαζόμενοι. Τέλος ο Διευθύνων είπε η μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας δεν συνδέεται με τη μείωση των αποδοχών του προσωπικού της.

Τα μέλη της Ε.Ε. ζήτησαν και  η Διοίκηση δεσμεύτηκε για την αναβολή της παρουσίασης των μελετών για το προσωπικό και τους πελάτες στο Δ.Σ. που θα γινόταν μετά από λίγο και ορίστηκε συνάντηση στις 3 Μαρτίου, όπου θα γίνει παρουσίαση των μελετών στα μέλη του Δ.Σ της ΟΜ.Ε.

Ο Αλέκος Μερσινιάς, μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ και μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ, δήλωσε ότι: “οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε η αξιοποίηση μελετών συμβούλων να οδηγήσει σε “βελτιστοποιήσεις” σε βάρος κεκτημένων και αποδοχών των εργαζομένων. Η μείωση των λειτουργικών δαπανών μπορεί να είναι δραστική και να ξεκινήσει άμεσα με την μεταφορά υπηρεσιών από τρίτους (εργολάβοι) στον έλεγχο των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ (π.χ. Ψυτάλλεια)” 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here