Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Η ΑΚΕ, η ΕΝΟΤΗΤΑ και άλλα παραμύθια”

ΟΜΟΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

14 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΚΕ, η ΕΝΟΤΗΤΑ και άλλα παραμύθια

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όσο δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ΕΥΔΑΠ χειροτερεύουν έχοντας πια το Υπερταμείο εντός των τειχών, η ελεγχόμενη από την Εισαγγελία πλέον ομάδα της ΑΚΕ που ηγείται της Ομοσπονδίας, περί άλλων τυρβάζει.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ στις 1.11.2018 η ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, αφού προσπάθησε να κάνει το άσπρο, μαύρο χωρίς επιτυχία, τράπηκε σε φυγή προκειμένου να αποφύγει να δώσει απαντήσεις.

Τα 13 μέλη από το ΔΣ της ΟΜΕ, η πλειοψηφία όλων των υπολοίπων παρατάξεων δηλαδή, συνέχισε τη συνεδρίαση και έλαβε τρεις Αποφάσεις ομόφωνα:

  1.  Να δημοσιευτεί ανακοίνωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ΟΜΕ και την Έκθεση του Ορκωτού.
  2. Να αναζητηθούν από την Τράπεζα Πειραιώς, τα σώματα των επιταγών που εμφανίζεται να έχουν κοπεί εκ μέρους της ΟΜΕ.
  3. Να ζητηθούν από την Τράπεζα Πειραιώς τα νομιμοποιητικά έγγραφα με βάση τα οποία άνοιξε ο δεύτερος τραπεζικός λογαριασμός της ΟΜΕ.

Το θράσος της ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ όμως προφανώς δεν έχει όρια, καθώς στις 9.11.2018, απέστειλαν επιστολή προς την ΟΜΕ, την οποία παραθέτουμε ολόκληρη για ενημέρωση σας.

Το εντυπωσιακό είναι πώς στο σημείο 4 της επιστολής τους, επιμένουν να «μην προβεί το ΔΣ σε καμία εκτέλεση οποιασδήποτε Απόφασης του ΔΣ»! 

Τι έχουν να φοβηθούν οι συνάδελφοι της ΑΚΕ;  Οι Αποφάσεις που η πλειοψηφία έλαβε αφορούν κυρίως αναζήτηση συγκεκριμένων στοιχείων από την Τράπεζα προκειμένου να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά τις αποκαλύψεις αλλά και την Έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή.  Αφού, όπως ισχυρίζονται όλα έχουν γίνει εκ μέρους τους νόμιμα,  γιατί να μην μάθουμε όλοι τι ακριβώς έχει συμβεί;

Ερωτούν στο σημείο 3, περί νομιμοποίησης της συνέχισης της συνεδρίασης.  Θα προσπεράσουμε το γελοίο του θέματος να μιλούν για «νομιμοποίηση» τα άτομα που ευτέλισαν κάθε έννοια νομιμότητας και καταστρατήγησαν κάθε λέξη του Καταστατικού της ΟΜΕ τα χρόνια που θεωρούσαν ότι μπορούσαν ανεξέλεγκτοι να κάνουν ότι θέλουν κατασπαταλώντας σε έξοδα «άσχετα με τους σκοπούς και τις δράσεις της ΟΜΕ», τις εισφορές των συναδέλφων και την επιδότηση της ΕΥΔΑΠ.

Δεν μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε και τη απέλπιδα προσπάθεια τους να ακυρώσουν αποφάσεις του ΔΣ που πάρθηκαν από την απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΜΕ.  Γνωρίζουν πολύ καλά τα μέλη της ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, ότι η συνεδρίαση συνεχίστηκε νόμιμα αφού υπήρχε απαρτία και η Αντιπρόεδρος προέδρευσε σύμφωνα με το Καταστατικό της ΟΜΕ.   Προφανώς δεν σταματά η λειτουργία του ΔΣ επειδή δεν βολεύει την ΑΚΕ.

Όσο αφορά το δήθεν επιχείρημα τους ότι δε δέχτηκαν τα υπόλοιπα μέλη την αποστολή της Έκθεσης του Ορκωτού στον Εισαγγελέα, επισημαίνουμε αυτά που είπαμε και στο ΔΣ :  Η Εισαγγελία ήδη από τον Αύγουστο του 2018 χειρίζεται την υπόθεση μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τρεις παρατάξεις.  Η Έκθεση του Ορκωτού, και στην αρχική της μορφή και όπως διορθώθηκε αργότερα προφανώς θα τεθεί υπόψη της Εισαγγελίας, έτσι κι αλλιώς μαζί με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν.  Αυτό δεν θα σταματήσει την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ από το να ζητούν και να λαμβάνουν απαντήσεις για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΟΜΕ και κυρίως, τα συμφέροντα των εργαζομένων.  Προφανώς και μετά την αποκάλυψη όσων μας απέκρυπταν τα συγκεκριμένα στελέχη επί σειρά ετών καμία εμπιστοσύνη δεν τους έχουμε πλέον για αυτό άλλωστε έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον τους.

Η Δικαιοσύνη τη δουλειά της κι το Συνδικάτο τη δουλειά του!  Έχουμε δικαίωμα και χρέος να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις να ανασυντάξουμε την ΟΜΕ ώστε να μπορέσει επιτέλους να ανταποκριθεί στον πραγματικό της ρόλο και όχι σε αυτόν της δεύτερης φωνής της εκάστοτε Διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι έχουν πια αντιληφθεί το ρόλο και το σκοπό της δημιουργίας δήθεν νέων παρατάξεων από παλιά υλικά, που δημιουργήθηκαν για να διασπάσουν τα Συνδικάτα και να λειτουργήσουν ως Δούρειοι Ίπποι της εργοδοσίας και αυτό αποδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

 

Για το ΔΣ του ΕΚΘ 2015

Για το ΔΣ του ΕΚΘ 2018

ΠΑΣΚΕ

13

13

ΔΑΚΕ

4

6

ΠΑΜΕ

9

7

ΕΑΚ

4

3

ΕΝΟΤΗΤΑ

1

2

 

Για ΓΣΣΕ  2015

Για ΓΣΣΕ 2018

ΠΑΣΚΕ

6

6

ΔΑΚΕ

1

2

ΠΑΜΕ

1

1

ΕΑΚ

2

2

ΕΝΟΤΗΤΑ

0

0

Τελικά όσο περισσότερο μας πολεμούν τόσο περισσότερο οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται & ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ γύρω από την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ!!!  ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ & ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!!!

Η ενίσχυση των δυνάμεων της Παράταξής μας κατά 50% στη Διοίκηση του ΕΚΘ και ο διπλασιασμός των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ είναι ένα ακόμη ιδιαίτερα αισιόδοξο αποτέλεσμα που πιστοποιεί αφενός τη συνεχώς αυξανόμενη μαζικότητα της ΔΑΚΕ, και αφετέρου την ουσιαστική καταξίωσή της στη συνείδηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Συγχαρητήρια στους ΔΑΚΙΤΕΣ και τις ΔΑΚΙΤΙΣΕΣ  για το έργο και τις δράσεις τους και καλή δύναμη στη συνέχεια.

Όσο αφορά την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη θυγατρική της ΑΚΕ, είναι καιρός να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν αλήθεια και εντιμότητα και όχι παραμύθια της Χαλιμάς και έχουν και γνώση και κρίση ώστε να διακρίνουν την αλήθεια.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ