Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γραφείο Τύπου ΣΕΚΕΣ: «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο»

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του ΣΕΚΕΣ  – Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

«Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο» *

Πολλά έχουν δει τα μάτια όσων ασχολούμαστε τόσα χρόνια με τα συνδικαλιστικά δρώμενα στην ΕΥΔΑΠ. Για τα χειρότερα έχουμε ικανούς τους εκπροσώπους του original εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ). Αλλά να προσέλθουν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ με θέμα «Εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο και στον Γεν. Γραμματέα για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» χωρίς την… ίδια την Συλλογική Σύμβαση, ε αυτό, ειλικρινά, δεν το περιμέναμε!

Να υποθέσουμε ότι δεν τους την είχε παραδώσει καθαρογραμμένη η Διοίκηση; Ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η… «σκληρή» διαπραγμάτευση και μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζαν ότι όλο και κάτι παραπάνω θα πετύχουν; Ποιος ξέρει;

Αυτό που, κατά την άποψή μας είναι δεδομένο από την… προφορική ενημέρωση του Προέδρου της ΟΜ.Ε. στα μέλη του Δ.Σ. για το περιεχόμενο της ΣΣΕ, είναι ότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν (αν και το απευχόμασταν) οι προβληματισμοί της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ εν όψει της αναμενόμενης υπογραφής της νέας (ΕΣΣΕ), που δημοσιοποιήσαμε χθες (21/5).

Με τη νέα ΣΣΕ επιτυγχάνεται ο στόχος Σαχίνη να διατηρήσει για τα επόμενα τρία χρόνια στα ίδια επίπεδα το εργατικό κόστος σε σχέση με τον κύκλο εργασιών. Με την δύναμη των εργαζομένων εξ αρχής εκτός διαπραγμάτευσης, το αποτέλεσμα είναι: «ότι παραπάνω πάρουμε από αυτό που θέλει να δώσει ο Σαχίνης, καλό είναι».

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ στο Δ.Σ. της ΟΜΕ, όπως ήταν αναμενόμενο, καταψήφισε την προσβλητική συμπεριφορά του Προεδρείου προς τα μέλη του Δ.Σ.  να ζητήσει, χωρίς κείμενο, εξουσιοδότηση για να υπογράψει μια ΣΣΕ σαφώς κατώτερη των σημερινών αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και της ίδιας της ΕΥΔΑΠ. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

*Νίκος Καββαδίας, «Ένα μαχαίρι» από την ποιητική συλλογή «Μαραμπού», 1933

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ