Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γραφείο Τύπου ΣΕΚΕΣ: “Υπερφορολόγηση και αναλγησία. Ένα κοκτέιλ πόνου και ντροπής”

Δευτέρα 29/1/2018

Ανακοίνωση Γραφείου Τυπου

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, όταν έλαβαν (καθυστερημένα) τους φακέλους μισθοδοσίας του Δεκεμβριπου 2017. Αποδοχές με περικοπές έως και αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Νοιώσαμε τι σημαίνει υπερφορόλογηση της μισθωτής εργασίας. Και ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η αποφασισμένη μείωση του αφορολόγητου στα 5.685 Ευρώ! (Κάποοι πρέπει να πληρώσουν όταν εφοπλιστές, ιδιοκτήτες καζίνο, καναλάρχες απολαμβάνουν φοροαπαλαγές και φοροελαφρύνσεις, για να κάνουν δήθεν επενδύσεις που φυσικά δεν κάνουν).

Νοιώσαμε όμως και τι σημαίνει αναλγησία μιας διοίκησης που νομίζει ότι έχει να κάνει με μισθολογικά «ρετιρέ» και όχι με μισθωτούς που στενάζουν υπό το βάρος υποχρεώσεων που δεν καλύπτονται μετά από τις διαδοχικές περικοπές των μνημονίων.

Δεν πέρασε από τη σκέψη κάποιου να παρακρατήσει, σε δόσεις έστω, αυτό το υπερβάλλον ποσό υπερφορολόγησης;

Νομίζουν πώς όπως δίνουν, όπου θέλουν εφάπαξ  αύξηση 15%, ή όπως αυξάνουν τις αμοιβές των μελών του ΔΣ (και το πλήθος των συνεδριάσεων) ή όπως μοιράζουν έκτακτα μερίσματα στους μετόχους, έτσι “άνετα” μπορούν και περικόπτουν από τα μισθωτά “υποζύγια” εφάπαξ ποσά που, δυστυχώς σήμερα, κανένας οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αντέχει.

Υπερφορολόγηση και αναλγησία. Ένα κοκτέιλ πόνου και ντροπής.

Ντροπή για κυβέρνηση-διοίκηση και κάθε λογής μνημονιακούς.

Πόνος και δάκρυα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ