Η ΕΥΔΑΠ δίνει €0,47 ανά μετοχή – Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου

0
157

Μέρισμα από τα κέρδη προηγουμένων χρήσεων δίνει στους μετόχους της η ΕΥΔΑΠ, ενώ παράλληλα διανέμει ως επιστροφή κεφαλαίου μέρος του αποθεματικού της.

Από τα κέρδη προηγουμένων χρήσεων θα δοθούν 0,24 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η επιστροφή κεφαλαίου θα είναι 0,23 ευρώ ανά μετοχή.

Το συνολικό ποσό των 0,47 ευρώ αντιστοιχεί σε απόδοση 6,2% επί της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής.

Απόφαση για διανομή κερδών και μέρους του αποθεματικού αναμένεται να ληφθεί στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Μετά τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων με το Δημόσιο η εταιρεία έχει μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ με την υπογραφή νέας συμφωνίας για την τιμή προμήθειας νερού εξασφαλίζει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για την τρέχουσα και τις επόμενες χρήσεις.

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο, το κόστος αδιύλιστου ύδατος για τα επόμενα χρόνια θα ανέλθει μεσοσταθμικά σε 33,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Την περίοδο 2004-2013 έφτανε στα 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο και στο χρονικό διάστημα 2013-2021 στα 46 εκατ. ευρώ ετησίως. Αρα προκύπτει σαφής εξοικονόμηση, καθώς το κόστος μειώνεται τουλάχιστον κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη 7ετία-8ετία.

Αυτό της επιτρέπει αφ’ ενός μέν να προσφέρει ικανοποιητικές αποδόσεις στους μετόχους της (συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου) και αφ’ ετέρου να σχεδιάσει νέες αναπτυξιακές επενδύσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για την επέκταση του δικαιώματος αποκλειστικής διάθεσης ύδατος την περίοδο 2021-2040, βρίσκεται με ταμειακά διαθέσιμα άνω των 300 εκατ ευρώ. Θα τα αξιοποιήσει προς δύο κατευθύνσεις:

  • Ανάπτυξη  μέσω νέων επενδύσεων
  • Νέα επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ