ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία: “Harry, go home. Διέλυσες την ΕΥΔΑΠ”

Αθήνα, 30.6.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Harry, go home. Διέλυσες την ΕΥΔΑΠ!!!

Συναδέλφισσες,–οι,

Μιας και συμπληρώθηκαν δύο χρόνια  από τη διοίκηση Σαχίνη στο τιμόνι της  ΕΥΔΑΠ ο απολογισμός και η σύγκριση με τις προηγούμενες διοικήσεις είναι αναπόφευκτος. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους  επιβεβαιώνεται και στην πράξη αυτό που έγινε αντιληπτό από τα πρώτα δείγματα γραφής της, πως πρόκειται για μια διοίκηση που προσπαθεί μεθοδευμένα  να καταστείλει κάθε εργασιακό δικαίωμα και προνόμιο που αποκτήθηκε από τους εργαζόμενους στην εταιρία μετά από κόπους και αγώνες χρόνων.

Από την πρώτη στιγμή η υπεροπτική στάση των νέων διοικούντων απέναντι στην εταιρία  έστειλε τα μηνύματα αυτού που επρόκειτο να επακολουθήσει. Έπρεπε λοιπόν η εταιρία να βαπτισθεί «ασθενής» παρότι ήταν υγιέστατη και με προίκα πολλών αποθεματικών στα ταμεία της. Και αφού βαπτίστηκε ασθενής έπρεπε ο γιατρός θεραπευτής Διευθύνων Σύμβουλος και οι συνεργάτες του να  πληρωθούν  υπέρογκα και να επιστρατεύσουν στρατιές συμβούλων για να τη θεραπεύσουν. Εμφανίζονται  λοιπόν τα «μεγάλα» έργα ανασυγκρότησης με τα οποία με τη σειρά τους ανοίγουν ένα πλήθος «μικρών υποέργων»  και  φέρνουν  και άλλους συμβούλους  που αρμέγουν τα ταμειακά διαθέσιμα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Απολογισμός μέχρι σήμερα ένα οργανόγραμμα σεντόνι μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα, μία διαδικασία στελέχωσης αξιολόγησης  η οποία  απέχει παρασάγγας από οποιαδήποτε αντικειμενικότητα και διαφάνεια και ως επακόλουθο στρεβλώσεις και εργασιακές διενέξεις.

Δυστυχώς όμως οι μεθοδεύσεις δεν περιορίζονται μόνο στην οργανωτική δομή της εταιρίας αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργασιακά δικαιώματα. Για πρώτη φορά στα χρονικά η διοίκηση παρεμβαίνει στα συνδικαλιστικά, δρομολογεί και καταργεί κάθε νομιμοποιημένη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και επιλέγει το συνομιλητή της. Σκοπός όλων αυτών η κατάρτιση μιας συλλογικής σύμβασης που δεν θα γινόταν με κανένα τρόπο αποδεκτή αν στη διαπραγμάτευσή της συμμετείχαν οι νομιμοποιημένοι εκπρόσωποι του Επιστημονικού Συλλόγου και του Συλλόγου των Μηχανικών.

  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ δεν έχουν  λόγο στη διαπραγμάτευση οι εκπρόσωποι των επιστημονικού προσωπικού!!!
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας παρουσιάζεται ως επίτευγμα επιτυχία η υπογραφή συλλογικής σύμβασης που χορηγεί όσα προβλέπονταν από την προηγούμενη ΕΣΣΕ και μάλιστα σε βάθος χρόνου τριετίας!
  • Για πρώτη φορά στη μεταμνημονιακή περίοδο αντί να χορηγηθούν οι  μισθολογικές προωθήσεις και τα χρονοεπιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, όπως λαμβάνουν σε όλους τους άλλους οργανισμούς συζητιέται αν θα δοθεί ή όχι μία μισθολογική προώθηση.
  • Για πρώτη φορά καταγράφονται ζημίες στα αποτελέσματα της εταιρίας πολλών εκατομμυρίων ως αποτέλεσμα της κακής διαπραγμάτευσης  της  σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο.
  • Για πρώτη φορά παρουσιάζονται προβλήματα στην αποστολή και έκδοση λογαριασμών!  Η εταιρία δεν έχει στείλει λογαριασμούς από τον Απρίλιο του 2021 με συνέπεια την  ημερήσια απώλεια εσόδου της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αυτά  σε συνδυασμό με  το γεγονός ότι χορηγείται αυξημένο μέρισμα για δεύτερη φορά συνεχόμενα έχει δημιουργήσει αρνητική ταμειακή ροή και την προσφυγή της εταιρίας για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητάς της σε δανεισμό.
  • Για πρώτη φορά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε νομοσχέδιο που αφορά τον αυτοκινητόδρομο Ε-65 ετοιμάζεται να εισάγει τροπολογία που θα διαλύει τις εργασιακές σχέσεις στην ΕΥΔΑΠ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ είναι η μοναδική αξιόπιστη συνδικαλιστική παράταξη που έχει ορθώσει το ανάστημα της σε αυτές τις διαλυτικές για την δομή και οργάνωση της εταιρίας πολίτικές και φιλοδοξεί να ενισχυθεί στις εκλογικές διαδικασίες του Επιστημονικού Προσωπικού και του συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ για να σταθεί εμπόδιο σε όλη αυτή δυσχερή  κατάσταση.

Σας καλούμε να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Συμμαχίας και να γυρίσετε την πλάτη στα ψηφοδέλτια την ξεπεσμένης συνδικαλιστικής νομεκλατούρας των παρατάξεων ΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ – ΕΣΚ που συνδιαλέγονται εις βάρος των εργαζομένων με τη διοίκηση.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here