Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ ζητά από τον κ. Κ. Καραμανλή την υλοποίηση 450 πορισμάτων του εσωτερικού ελέγχου”

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 11.05.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με συνεχείς αντεργατικές αποφάσεις αδιαφορεί για το πώς θα ζήσουν  εκατομμύρια άνεργοι και χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι. Αποφασίζει μονομερώς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς καμιά απολύτως συνεννόηση με τους  κοινωνικούς εταίρους, υπακούοντας στις εντολές του ΣΕΒ και μεταθέτει στο μέλλον  την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η υποταγμένη στα συμφέροντα της εργοδοσίας κυβέρνηση νομοθέτησε άμεσα  και  παγώνει για όλο το έτος την αύξηση του κατώτατου μισθού!
Σύμφωνα με τα στοιχεία απασχόλησης του ΕΦΚΑ ο ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται με ψίχουλα.
Με μισθούς πείνας.
Με μισθούς που δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς …

Συνάδελφοι,
Στο κλίμα αυτό ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων της ΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ ως λαγός της κυβέρνησης αναζητά απεγνωσμένα οποιαδήποτε αφορμή για να εισάγει τις κυβερνητικές αυτές πολιτικές και μέσα στην εταιρία.
Ως εκ θαύματος λοιπόν, τι καλύτερη αφορμή για τον «Άριστο» εκπρόσωπο ήταν να βγει ως δημαγωγός και σοφιστής και να παραπλανήσει όχι μόνο τους συναδέλφους αλλά και τον κόσμο έξω από την εταιρία. Ποια καλύτερη αφορμή από τη δημιουργία εικόνας μιας παρηκμασμένης εταιρείας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της και τη δημιουργία πλασματικών προβλημάτων  από δήθεν «ανυλοποίητους» ελέγχους.

Συνάδελφοι,

ο ασκός του Αιόλου όταν ανοιχθεί  ελευθερώνει ανέμους και θύελλες.

Πόσο δε μάλλον αυτός που τον ανοίγει επιδιώκει προσωπικά κομματικά οφέλη αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των επιλογών του στην εταιρία και το προσωπικό. Η  διοχέτευση παραπλανητικών πληροφοριών  προκαλεί και επιταχύνει εξελίξεις οι οποίες δεν είναι πάντα οι επιθυμητές και συνήθως είναι εις βάρος των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ με επιστολή του προς τον υπουργό κ. Κ. Καραμανλή ζητά την υλοποίηση 450 πορισμάτων του εσωτερικού ελέγχου πολλοί εκ των οποίων άπτονται των συλλογικών μας συμβάσεων και αφορούν εργασιακά μας δικαιώματα. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούσαν επιδόματα, παροχές, την αξιολόγηση του προσωπικού, άδειες, έκτακτες αμοιβές βάρδιες, κ.α.  Οι παραπάνω έλεγχοι αμφισβητούνται ως προς την δυνατότητα  αντικειμενικής εφαρμογής και υλοποίησης τους.
Είναι τυχαίο ότι μετά την επιστολή του, κυβέρνηση, Υπερταμείο και διοίκηση επιδίωξαν την έναρξη αξιολόγησης του προσωπικού ;;;
Καλείται η διοίκηση τα όποια θέματα αφορούν το προσωπικό να τα διαβουλεύεται με την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για τη διασφάλιση της ομαλότητας στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ