Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ: “Η Διοίκηση να ανακαλέσει οποιαδήποτε απόπειρα “εκβιαστικής” υφαρπαγής των υπογραφών των εργαζομένων”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π. 

Αθήνα 3 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά μας εξέπληξαν, η Διοίκηση, οι αρμόδιοι και οι «αναρμόδιοι» όπου με την ανακοίνωση τους απαιτούν μονομερώς  την υπογραφή «υπευθύνων δηλώσεων» από ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως κατηγορίας και ειδικότητας, να υπογράψει «δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων» σε κείμενο το οποίο είναι αόριστο, ασαφές, έωλο, αντιφατικό και μη υλοποιήσιμο.

Η Ομοσπονδία, καταγγέλλει  ευθέως τις μεθόδους της Διοίκησης, και δηλώνουμε  ότι:

α) Η σχέση εργασίας, που συνδέει το προσωπικό με την Ε.ΥΔ.Α.Π,. καθορίζεται από τις συμβάσεις  εργασίας, τον  Κανονισμό Προσωπικού, τις ισχύουσες ΕΣΣΕ και το κοινό εργατικό δίκαιο. Οποιαδήποτε τροποποίηση ή παρέμβαση και μάλιστα με τον «εκβιαστικό» τρόπο, με τον οποίο επιχειρείται να λάβει χώρα, είναι αντισυμβατική και παράνομη.

β) Όλες οι ζητούμενες «δηλώσεις» των εργαζομένων καλύπτονται ικανοποιητικά  από τη γενικώς ισχύουσα υποχρέωση πίστεως του εργαζομένου έναντι του εργοδότη. Οποιαδήποτε περαιτέρω δήλωση είναι περιττή και «εκ του πονηρού».

γ) Καμία  σχετική πειθαρχική παράβαση και κανένα πειθαρχικό αδίκημα δεν προβλέπεται στον Κανονισμό Προσωπικού για «μη υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης».

δ) Η εξομοίωση  των εργαζομένων αδιακρίτως και η απαίτηση προς τους εργαζόμενους να υπογράψουν δεσμευτικά  νομικά κείμενα με δυσνόητους νομικούς όρους και υπεύθυνες δηλώσεις, που επιφέρουν δυσμενείς συνέπειες στις συμβάσεις εργασίας,  για τα οποία μάλιστα οι εργαζόμενοι  δεν έχουν λάβει καμία  προηγούμενη ενημέρωση  ή πληροφόρηση από την  Εταιρεία, η οποία προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζομένους σε άγνωστα Νομικά Κείμενα, δεν γίνεται αποδεκτή!

Καλούμε και Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. να ανακαλέσει και να παύσει  οποιαδήποτε απόπειρα «εκβιαστικής» υφαρπαγής των υπογραφών των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις ζητούμενες «υπεύθυνες δηλώσεις», (εκτός βεβαίως των στελεχών που υποχρεούνται βάσει Νόμου να υπογράψουν) καθώς θεωρεί  ότι  ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι! 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος Σκόνδρας Δημήτριος Κυρίτσης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ