Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Π. Μπαστέας: “Το νερό θυσία στις απαιτήσεις των δανειστών” σε ημερίδα του ΜΑΧΩΜΕ

Στο τριήμερο που διοργάνωσε το ΜΑΧΩΜΕ και την ημερίδα για τα κοινωνικά κινήματα και για τα εργασιακά θέματα. Στο ίδιο πάνελ βρέθηκε το νερό, η ΔΕΗ αλλά είχαμε και μια πλήρη και αποκαλυπτική ενημέρωση από τη συντρόφισσα Ulrike Eifle, γραμματέα των βιομηχανικών συνδικάτων Έσσης Γερμανίας για την κατάσταση που επικρατεί στους εργαζόμενους της Γερμανίας και τις εκεί αντιδράσεις ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Το μέλος του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ Πέτρος Μπαστέας, με θέμα «Το νερό θυσία στις απαιτήσεις των δανειστών», «Κοινωνικά κινήματα, μέτωπα πάλης και αλληλεγγύης κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ο συνάδελφος μεταξύ άλλων αφού κάλεσε στην κινητοποίηση των εργαζόμενων για την Δευτέρα 15/1/18 στις 12 μ.μ. στην Λαοδικείας δήλωσε χαρακτηριστικά: Η πάλη των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών να οδηγήσει στην ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος.

«Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ισούται με εθνικό έγκλημα» στο θέμα τοποθετήθηκε εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ ο Σαράντος Αλεξανδρής ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά, Το επόμενο διάστημα μπροστά σε αυτή τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και την οριστική ταφόπλακα για τη διάλυση της ΔΕΗ, μπορούμε να κερδίσουμε αυτή την μάχη αν υπάρξει ένας παλαιικός ξεσηκωμός από τους εργαζόμενους από τον ελληνικό λαό και τις κοινωνικές οργανώσεις, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε την αναγκαιότητα συντονισμού των εργαζόμενων των ΔΕΚΟ που περνούν στο υπερταμείο.

η Ulrike Eifle, γραμματέας βιομηχανικών συνδικάτων (DGB) Έσσης Γερμανίας τοποθετήθηκε στο θέμα «Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα εργαζόμενων στη Γερμανία» που αφορούσε τις προκλήσεις και τα προβλήματα του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και στη Γερμανία) στην τοποθέτηση ανέφερε χαρακτηριστικά Στην Γερμανία αυτή την στιγμή αυξάνεται δραματικά το ποσοστό επισφαλούς εργασίας ειδικότερα στους νέους ανθρώπους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν την ζωή τους.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ