Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Τα γενόσημα”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/10/2018

Τα γενόσημα

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών γεγονότων σε ότι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι στο τελευταίο συνέδριο της ΟΜ.Ε. με πρόταση της ΠΑΣΚΕ αποφασίστηκε η είσοδος ορκωτών λογιστών για έλεγχο στα οικονομικά της καθώς επίσης με μεγάλη πλειοψηφία καταψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός.

Αυτό δεν έγινε τυχαία.

Υπήρξαν σαφείς ενδείξεις κακοδιαχείρισης και μια φιλοσοφία, λόγω της απόλυτης πλειοψηφίας της τότε ενιαίας ΔΑΚΕ, ότι στα οικονομικά «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Παρ’ όλες τις επισημάνσεις μας στις συνεδριάσεις, το τότε Δ.Σ. μας αγνοούσε προκλητικά.

Με τις διασπάσεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και μετά το συνέδριο του 2017 την ευθύνη λειτουργίας της ΟΜ.Ε. έχουν τα γενόσημα ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Ενώ συνήθως τα γενόσημα είναι φθηνότερα από τα πρωτότυπα, σε αυτή τη περίπτωση φαίνεται οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ να τα πληρώνουν πολύ ακριβότερα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Αποκαλύφθηκε ότι είχε ανοιχτεί και δεύτερος λογαριασμός όψεως χωρίς την έγκριση ή την ενημέρωση του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε.

Λογαριασμός που απ’ ότι φαίνεται γίνονταν οικονομικές κινήσεις που καμία σχέση δεν είχαν με την δραστηριότητα της ΟΜ.Ε και εδώ αρχίζουν τα μεγάλα ερωτηματικά:

  • Γιατί ενώ τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ πριν και κατά την διάρκεια του συνεδρίου της ΟΜΕ, το 2017, έκαναν επίθεση για τα οικονομικά στο τότε Ταμία ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, ενώ λίγες μέρες μετά τον ψήφισαν για την ίδια θέση;
  • Γιατί καθυστέρησαν σχεδόν 1 χρόνο ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ να υλοποιήσουν την απόφαση του συνεδρίου για πρόσληψη ορκωτών λογιστών;
  • Γιατί στον έλεγχο στη Ελεγκτική Επιτροπή έφεραν ελλιπή στοιχεία;
  • Γιατί το 2015 δεν ενημέρωσαν το Δ.Σ. για το άνοιγμα νέου λογαριασμού και εάν είναι νόμιμος όπως ισχυρίζεται με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΟΜ.Ε, γιατί δεν τον παρουσίαζαν στους μέχρι τώρα ελέγχους;
  • Γιατί δεν είχαν παρουσιάσει μέχρι την ημέρα της επίμαχης συνεδρίασης, όπως ζητήθηκε, τις κινήσεις των λογαριασμών της ΟΜ.Ε;

Με βάση το καταστατικό την ευθύνη της λειτουργίας στα οικονομικά την έχουν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας. Κατά πόσο ασκούσαν οι δυο πρώτοι τα καθήκοντά τους και πριν το 2017 και μετά;

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η υπόθεση αυτή έχει βάθος και την διερεύνηση της προφανώς θα κάνει η δικαιοσύνη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έκανε ζημιά στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΕΥΔΑΠ.

Καλό θα είναι αντί για αντιπαραθέσεις, αντιπερισπασμούς, συμψηφισμούς και αποπροσανατολισμούς να σκύψουμε όλοι μαζί στο πρόβλημα, να βοηθήσουμε για γρηγορότερη διαλεύκανση των γεγονότων και να παρθούν γενναίες αποφάσεις για την αυτοκάθαρση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ έχει ανάγκη ένα δυνατό συνδικάτο, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει υποταχθεί πλήρως στις βουλές των πρώην δανειστών.

Από τα μνημόνια οι μόνοι που βγήκαν ήταν οι δανειστές.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βιώνουν λιτότητα, ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις συντάξεων και επικοινωνιακές αυθαιρεσίες.

Στο ίδιο κλίμα και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που συνεχίζει να απειλεί με νέους εσωτερικούς ελέγχους το προσωπικό ενώ οι εργολάβοι και οι εργολαβίες συνεχώς μεγαλώνουν με πρόσφατο παράδειγμα νέα εργολαβία που ψηφίστηκε από το Δ.Σ. στα μέσα του Σεπτέμβρη για πυροπροστασία ενώ η αντιπυρική περίοδος τελειώνει στα τέλη του Οκτώβρη.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται στην ΕΥΔΑΠ ένα δυνατό, παρεμβατικό, μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στους μουγκούς και τους κουφούς που σήμερα έχουν την ευθύνη διοίκησης του συνδικάτου.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ