Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΠΑΣΚΕ Συλλόγου Προσωπικού: Ανακοίνωση για την Συμπληρωματική Συλλογική Σύμβαση

ΠΑΣΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

Ανακοίνωση 19/12/2018

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ουδέποτε πήγε ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και τα όσα λέγονται και καταγράφονται από τις παρατάξεις ΣΕΚΕΣ και Συμμαχία είναι διαστρέβλωση της αλήθεια από τους μεν και συκοφαντία από τους δε.

Στο ΔΣ του Συλλόγου πήραμε απόφαση με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (πλην ΣΕΚΕΣ – Συμμαχίας !!!) να μην εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΟΜΕ να υπογράψουν τη ΣΣΕ επειδή δεν υπήρχε τελικό κείμενο.

Ζητάμε από την ΟΜΕ όταν θα έχει το τελικό κείμενο να αποφασίσουμε. ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ σε λευκό χαρτί δε θα δώσουμε, γιατί έως τώρα όλες οι προφορικές δεσμεύσεις της Διοίκησης είναι κενό γράμμα (κύρια ΣΣΕ, δέσμευση για τα καύσιμα, 3ετίες, υδρονομείς, γιατροί κλπ). Η διαστρέβλωση των γεγονότων συνάδελφοι έχει όρια αλλά κατά όπως φαίνεται έχει και αντίτιμο εδώ.

Το μόνο που δέχθηκε τελικά η Διοίκηση να προχωρήσει είναι η ΑΤΑ. Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα.

Η επιτροπή διαπραγμάτευσης εκ μέρους της ΟΜΕ διορίστηκε από τον Διευθύνοντα και όχι από την Ομοσπονδία.

Τα μέλη του Συλλόγου στην Ομοσπονδία δέχονται την απόφαση της ΟΜΕ (κατά πλειοψηφία) αλλά δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του Συλλόγου με την ίδια διαδικασία. Δηλαδή οι αποφάσεις γι’ αυτούς είναι κατά το δοκούν και όπως τους βολεύουν παραταξιακά ή προσωπικά!!!

Έτσι υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Όσοι χωρίς τελικό κείμενο συμφωνίας έδωσαν συγκατάθεση για υπογραφή της Συμπληρωματικής ΣΣΕ ας απαντήσουν στο Προσωπικό.

Γιατί αφού υπάρχει πλειοψηφία στην ΟΜΕ δεν προχωρά στην υπογραφή η Διοίκηση;

Γιατί χρειάστηκαν δυο κοινές συναντήσεις με τον Διευθύνοντα παρώντα για να αποφασίσει η ΟΜΕ τι θα κάνει;

Γιατί δεν μπορεί να καθυστερήσει η υπογραφή λίγες μέρες για να έχουμε πραγματικές παραδοχές (δηλ. αν είναι ο Νόμος 4024 σε ισχύει ή όχι) και τότε ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΑ;

Θέλει ή όχι η Διοίκηση να γίνει η ενσωμάτωση και αν ΝΑΙ τι τους εμποδίζει να υπογράψουν τον επόμενο μήνα;

Γιατί ενώ γνωρίζουν ότι θα χαθούν τα τροφεία (κουπόνια) δε γίνεται κανένας λόγος;

Γιατί το πλεόνασμα του 2018 που δικαιούμαστε δεν το ωφελούνται οι εργαζόμενοι τώρα, και το παραχωρείται στη Διοίκηση για να μας το δώσει αύξηση το 2019;

Και τέλος αφού οι περικοπές του 2012 δεν έγιναν (καλώς ή κακώς) οριζόντια πως αποφασίζεται τώρα να γίνει οριζόντια μείωση ή αύξηση ανάλογα το Νόμο 4024 . Ποίοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν με αυτόν τον τρόπο; Και αν είναι έτσι, θα υπογραφεί η ΣΣΕ για να χάσει μερίδα του Προσωπικού τα χρήματα που δικαιούνται; Αυτή είναι η πρόταση σας;

Μήπως με τον τρόπο αυτό βοηθάτε τη Διοίκηση να κατοχυρώσει τον Νόμο 4024 για πάντα;

Άρα μ’ αυτόν τον τρόπο εσείς εργάζεστε για τη Διοίκηση και το Υπερταμείο.

Σαν παράταξη και στο Σύλλογο Προσωπικού είμαστε ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΑ στο βασικό μισθό. Οι διευκρινήσεις που ζητάμε όμως είναι γιατί θέλουμε να προστατέψουμε το Προσωπικό από τυχόν παγίδες και από μειώσεις των μισθών τους.

Το ότι δεν μας δίνονται αναλυτικά στοιχεία μας οδηγεί σε προβληματισμό για την ορθότητα της συγκεκριμένης λύσης .

ΠΑΣΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ