Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ, τώρα”

Δελτίο Τύπου – Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ, τώρα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι η επιμονή της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να αρνείται την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση με την Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν είναι και τόσο «αθώα».

Τα «τελεσίγραφα» της ανακοίνωσης του Διευθύνοντος εξέπνευσαν… αθόρυβα και δείχνουν ότι η Διοίκηση αποσκοπεί στο «ροκάνισμα» πολύτιμου για τους εργαζόμενους διαπραγματευτικού χρόνου και ότι θα προτιμούσε μια «διαπραγμάτευση» υπό τον έλεγχο της ομάδας Αγγελάκη – Μουτάφη, που υπέγραφαν επί μία δεκαετία μειώσεις και μηδενικές αυξήσεις.

«Τι θα γίνει με την Συλλογική Σύμβαση;», ρωτάνε με αγωνία καθημερινά οι συνάδελφοι.

Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από παραταξιακές ή κομματικές προτιμήσεις πρέπει να απαιτήσουμε η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, τώρα, στη βάση του πλαισίου που έχει καταθέσει η νόμιμη και αντιπροσωπευτική των εργαζομένων Διοίκηση της ΟΜΕ, αυτή που εκλέχτηκε από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο πρόσφατο 38ου Συνέδριο.

Το ΣΕΚΕΣ από την πρώτη στιγμή, τον Δεκέμβρη του 2020, όταν η απειλή διάσπασης της ΟΜΕ ήταν πια ορατή, πρότεινε ως μόνη δημοκρατική, ενωτική και καταστατική διέξοδο τη λύση του Συνεδρίου και ενός ενωτικού, μεταβατικού Δ.Σ. μέχρι το Συνέδριο. Η συνέχεια απέδειξε πόσο δίκιο είχαμε.  Υπεθυμίζουμε ότι το καταστατικό έχει πρόνοιες για να προχωρήσουμε δημοκρατικά, ενωτικά  και καταστατικά. Μπορούν αυτοί που λένε ότι έχουν την πλειοψηφία να το αποδείξουν ζητώντας έκτακτο συνέδριο με αίτημα του 1/3 των συνέδρων, ώστε  να προκύψει νέα διοίκηση στην ΟΜΕ, σύμφωνη με το νόμο και το καταστατικό. Για να δούμε θα τολμήσουν ή θα συνεχίσουν να απεργάζονται νέα σενάρια διάσπασης.

Το ΣΕΚΕΣ απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση σε όλες τις παρατάξεις και ιδιαίτερα προς την ΕΣΚ-ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΚΕ να αφουγκραστούν την αγωνία των συναδέλφων,  να αντιληφθούν την ιστορική ευθύνη που έχουν αναλάβει στηρίζοντας την διάσπαση των δυνάμεων των εργαζομένων ενόψει της νέας ΣΣΕ.

Επιμένουμε και θα επιμείνουμε: Ναι στη δημοκρατία, τον μόνο κοινά αποδεκτό δρόμο για τη λύση των όποιων διαφορών υπάρχουν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 

 

Υ.Γ. Η προσπάθεια από διάφορες πλευρές να ενταχθεί η διάσπαση της ΟΜΕ στο γνωστό κατά το παρελθόν δικομματικό παιχνίδι θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά για το ποιοι έχουν την ευθύνη για τις πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, ποιοι στήριξαν τις μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές, ποιοι αξιοποιούν αυτές τις πολιτικές αλλά και τις συνθήκες της πανδημίας για να ξεπουλήσουν στους ιδιώτες ότι έχει μείνει δημόσιο μέχρι σήμερα. Για τους εργαζόμενους είμαστε σίγουροι ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να μπει φραγμός στις πολιτικές που βάζου σε κίνδυνο τα εισοδήματα και τα δικαιώματά τους. Για τους πολύχρωμους κομματάρχες, παράγοντες και παραγοντίσκους δεν είμαστε και τόσο σίγουροι…

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ