Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γρ. Τύπου ΣΕΚΕΣ: “Ο Διευθύνων Σύμβουλος «κλείνει το μάτι» στους διασπαστές του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 18/2/2021

H AKE-NΔ αντί να οργανώνει Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία που ελέγχει για να εκλέξουν (επιτέλους μετά από τόσα χρόνια) αντιπροσώπους ώστε να εκπροσωπηθούν νόμιμα στα όργανα της ΟΜΕ, μοιράζει πανομοιότυπες κομματικού τύπου πολεμικές ανακοινώσεις με τα λογότυπα των σωματείων. Με περισσή ευκολία και θράσος ευτελίζουν τη λειτουργία των σωματείων, προσβάλλουν τις διοικήσεις και τα μέλη των σωματείων δείχνοντάς τους ότι τα θεωρούν προσωπικά και κομματικά φέουδα.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το σχέδιο διάσπασης της ΟΜΕ σε όλες τις ανακοινώσεις του ΣΕΚΕΣ επιμένουμε και τονίζουμε ότι επειδή στο άμεσο μέλλον στην ΕΥΔΑΠ διακυβεύονται πολλά (Απόφαση ΣτΕ, σύμβαση ΕΥΔΑΠ – Δημοσίου, ιδιωτικοποίηση ΕΥΣ, εργολαβοποιηση) δεν μπορεί να γίνει, από το κυβερνών κόμμα, αποδεκτό συνδικαλιστές μέλη και στελέχη του να στηρίζουν πολιτικές που είναι αντίθετες με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και γι αυτό πρέπει να αποκατασταθεί μία νέα (κυβερνητική και εργοδοτική) «τάξη» στην ηγεσία της ΟΜΕ.Η τακτική αυτή διευκολύνθηκε από την στήριξη της διάσπασης από τμήμα της ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚΕ και την ανοχή (δυστυχώς) του ΠΑΜΕ.

Θεωρούμε απαράδεκτο ο  Διευθύνων Σύμβουλος να συνεχίζει να αγνοεί τις πρόσφατες αποφάσεις των νόμιμων οργάνων της Ομοσπονδίας (Συνέδριο, εκλογή νέου Δ.Σ.) και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Με νέα παρέμβασή του στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος, «κλείνει το μάτι» στους διασπαστές του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ. Είναι λογικό να προτιμά αυτούς που στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θέτουν αντι για τα συμφέροντα των εργαζομένων, προνόμια και θέσεις στο οργανόγραμμα. Όμως δεν θα του επιτραπεί να κινηθεί ενάντια στο νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις, με πρόφαση μια δήθεν ενωτική παρέμβαση με τους επίδοξους πραξικοπηματίες.

Το μείζον ερώτημα είναι ποιους προτιμούν οι εργαζόμενοι για να εκπροσωπηθούν τα συμφέροντά τους. Ας συγκρίνουν τις συμβάσεις 0+0% που υπέγραφαν, επί μία δεκαετία, οι Αγγελάκης-Μουτάφης και Σία με τη Συμπληρωματική Σύμβαση του 2019 που η ΑΚΕ-ΝΔ και το ΠΑΜΕ τότε είχαν αρνηθεί να υπογράψουν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ