Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Νέα διοίκηση στην ΟΜΕ, αλλά τα προβλήματα παραμένουν και απαιτούν λύσεις”

Ανακοίνωση Νο 2 /2021  •   Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Νέα διοίκηση στην ΟΜΕ, αλλά τα προβλήματα παραμένουν και απαιτούν λύσεις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με την πραγματοποίηση του 38ου (έκτακτου) Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, την εκλογή και συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, έληξε μια δίμηνη περίπου περίοδος αναταραχής στην δευτεροβάθμια συνδικαλιστικής μας οργάνωση.

Οι συνάδελφοι/ες που επέλεξαν αντί της μαχητικής συμμετοχής την σιωπηρή αποχή από το Συνέδριο, θα έχουν το χρόνο μέχρι το Τακτικό Συνέδριο, που θα γίνει μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να το ξανασκεφτούν. Η συμμετοχή στο κοινό «συνδικαλιστικό μας σπίτι», είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε, όλοι/ες, για να αντισταθούμε με επιτυχία στις επιθέσεις που δεχόμαστε.

Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεν έχει χρόνο για… σκέψη και περισυλλογή. Έχει μπροστά του το άμεσο καθήκον να οργανώσει με καθημερινή και στενή συνεργασία με όλους τους Συλλόγους στην ΕΥΔΑΠ και την στήριξη την άμεση εμπλοκή όλων των εργαζομένων την αντίσταση στα σχέδια Κυβέρνησης και Υπερταμείου που έχουν αποφασίσει και ήδη δρομολογήσει  τον «μετασχηματισμό» της ΕΥΔΑΠ σε φορέα  ενίσχυσης της «ανάπτυξης» (ιδιωτικοποίηση ΕΥΣ, Ψυττάλεια, επιστροφή κεφαλαίου, εργολαβοποίηση υπηρεσιών), ήτοι της ενίσχυσης των κερδών ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μια «ανάπτυξη» που έχουν αποφασίσει να πραγματοποιηθεί σε βάρος των δικαιωμάτων και των αποδοχών των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Τρία μέτωπα απαιτούν την άμεση και ενωτική παρέμβασή ΟΜΕ, Συλλόγων, εργαζομένων:

  • Υπογραφή δίκαιης και ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης, που θα αναγνωρίζει ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ τη βελτίωση της οικονομικής και εργασιακής κατάστασης των εργαζομένων της, με αύξηση της συμμετοχής τους στο παραγόμενο από τους ίδιους ικανοποιητικό οικονομικό αποτέλεσμα. Πιο απλά: πρώτα αύξηση των αποδοχών και μετά αύξηση των διανεμομένων κερδών.
  • Να παραμείνουν στην ΕΥΔΑΠ τα αποθεματικά της με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων στο δίκτυο και την λειτουργεία της εταιρείας, να μην «λεηλατηθούν» από το κράτος, το Υπερταμείο και τους ιδιώτες μετόχους.
  • Να μην παραχωρηθεί στους ιδιώτες με ΣΔΙΤ το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα. Να παραμείνει η αποκλειστική διαχείριση του στην ΕΥΔΑΠ και το κόστος λειτουργίας του να συμψηφίζεται με το αδιύλιστο νερό, που παίρνει η ΕΥΔΑΠ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΣΕΚΕΣ και στη νέα περίοδο για την ΟΜ.Ε.  με την ενισχυμένη δύναμή του στο νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει να αποτελεί την εγγύηση για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με την δύναμη των επιχειρημάτων και των προτάσεών μας, που πάντα διατυπώνουμε δημόσια, για μια ΟΜΕ ενωτική, συμμετοχική, δημοκρατική με απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της, μια Ομοσπονδία των σωματείων και των εργαζομένων μακριά από προσωπικές, παραταξιακές και κομματικές αγκυλώσεις.

Καλούμε όλους και όλες να ενισχύσουν αυτή μας την προσπάθεια. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ